102 νεκροί στο Μάτι: Με συνήγορο τον Λυκουρέζο ο Ψινάκης στον Ανακριτή - Πήρε προθεσμία για τις 8 Σεπτεμβρίου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
EXALCO

102 νεκροί στο Μάτι: Με συνήγορο τον Λυκουρέζο ο Ψινάκης στον Ανακριτή - Πήρε προθεσμία για τις 8 Σεπτεμβρίου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Προθεσμία για τις 8 Σεπτεμβρίου 2020 ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή Αθηνών που χειρίζεται τη δικογραφία για τη φονική φωτιά στο Μάτι, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος κλήθηκε πρώτος, -από τους 20 κατηγορούμενους για την τραγωδία-, σε απολογία...

Ο Ηλίας Ψινάκης προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο με τους συνηγόρους του, Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Δημήτρη Κουσιουρή, και ζήτησε από τον δικαστικό λειτουργό εύλογο χρόνο ώστε να ενημερωθεί για την ογκώδη δικογραφία και να προετοιμάσει τους ισχυρισμούς του έναντι του κατηγορητηρίου που αφορά, -και για τους 20 κατηγορούμενους-, αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Αποχωρώντας από τα δικαστήρια, σε δήλωσή του, ο Η. Ψινάκης ανέφερε πως για «την τεράστια αυτή τραγωδία, που τόσοι άνθρωποι πέθαναν με φριχτό θάνατο, πρέπει όσοι από εμάς εμπλέκονται ή έχουν οποιαδήποτε ευθύνη να τιμωρηθούν πραγματικά. Και για τη μνήμη των νεκρών και τη δικαίωση αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν και για να μην ξαναγίνει. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Μετά τον Ηλία Ψινάκη, θα ακολουθήσουν στον Ανακριτή οι υπόλοιποι 19 κατηγορούμενοι κρατικοί λειτουργοί, ανάμεσα τους, υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτικής Προστασίας.

Τα αδικήματα αφορούν εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα