Δημήτρης Θωμάς: «Λειψυδρία στα χωριά της Κύμης, μεγάλες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δημήτρης Θωμάς: «Λειψυδρία στα χωριά της Κύμης, μεγάλες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής»

Δείτε τι αναφέρει στην ανακοίνωση που απέστειλε στο EviaZoom.gr o πρώην Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου:

«Περί Νερού στην Κύμη και τα χωριά της
 
Ανοιχτή επιστολή προς τον Αντιδήμαρχο Κύμης και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚΑ Αλ. Θεοδώρου.
 
Η συμπεριφορά σας και στο θέμα της υδροδότησης είναι τραγική!!
 
Μετά από έναν χειμώνα με έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες συνεχίζονται και την καλοκαιρινή περίοδο δυστυχώς τα προβλήματα με την υδροδότηση στην Κύμη και τα χωριά της συνεχώς επιδεινώνονται. Είστε επί έξι (6) συνεχή χρόνια Αντιδήμαρχος της περιοχής αλλά και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚΑ. Οι ευθύνες σας επομένως για τα όσα συμβαίνουν είναι πολύ μεγάλες και δεν μπορείτε να τις καλύψετε με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα.
 
«Καταφέρατε» δυστυχώς μέσα σε έξι (6) χρόνια να αποδιοργανώσετε πλήρως την υπηρεσία ύδρευσης στην ΔΕ Κύμης, η οποία έχει μείνει με το ελάχιστο προσωπικό των 2-3 ατόμων, για να καλύψει τις ανάγκες της υδροδότησης μιας τεράστιας περιοχής από τον Οξύλιθο, την Ποταμία, τους Ταξιάρχες και την Κύμη, μέχρι τους Ανδρονιάνους, το Βίταλο και το Μετόχι και τα υπόλοιπα χωριά.
 
Η παντελής έλλειψη συντήρησης δικτύων και αντλιοστασίων κατά τους χειμερινούς μήνες έχουν σαν αποτέλεσμα να παρουσιάζονται τις ημέρες αιχμής συνεχείς βλάβες που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν.
 
Τα αντλιοστάσια κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου έπρεπε να σταματούν την λειτουργία τους αφού το δια φυσικής ροής ερχόμενο νερό των Μανικίων επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες τις περιοχής. 

Δυστυχώς λόγω ανεπισκεύαστων βλαβών του κεντρικού δικτύου το νερό οδηγείται στα ρέματα και οι αντλίες λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως χειμώνα καλοκαίρι. Το αποτέλεσμα είναι τα μηχανήματα να καταπονούνται αλλά και να πληρώνει ο Δήμος ένα σωρό χρήματα στη ΔΕΗ.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ολιγωρίας- αδιαφορίας σας είναι ότι μόλις πριν λίγες μέρες, μέσα στον Αύγουστο, αντικαταστήσατε την χαλασμένη από τον Νοέμβριο κεντρική αντλία στην «Φλέγα» , την καρδιά της υδροδότησης της περιοχής μας!
 
Εδώ και τουλάχιστον πέντε (5) μέρες γνωρίζετε ότι υπάρχει μεγάλη βλάβη στον κεντρικό αγωγό στους Ανδρονιάνους κοντά στην Αγία Παρασκευή. Το νερό χύνεται στο ρέμα και εσείς μέχρι και σήμερα αδιαφορείτε και δεν πηγαίνετε να τον επισκευάσετε, ενώ από την άλλη διακόπτετε την υδροδότηση στο χωριό για αρκετές ώρες προκειμένου να πάρει νερό η Κύμη, όπως λέτε.
 
Χθες 16/8 Κυριακή το απόγευμα παρουσιάστηκε βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης στα Μανίκια επί του κεντρικού δρόμου πλησίον του χωριού. Αντί να τρέξετε άμεσα να τον επισκευάσετε αφού το σημείο της βλάβης ήταν ιδιαίτερα προσβάσιμο, πήγατε σήμερα Δευτέρα «με το πάσο σας» αφήνοντας πάνω από 15 ώρες το νερό να χάνεται όλο το βράδυ. Χίλια κυβικά νερό πήγαν «στράφι» πέρα από την ανωμαλία που δημιουργήθηκε στο δίκτυο.
 
κ. Θεοδώρου, δεν ξέρω ειλικρινά πως μπορείτε να αναστρέψετε την κατάσταση με τον τρόπο που σκέφτεστε και λειτουργείτε.
 
Οι επισκέπτες της Κύμης φεύγουν ομαδικά, οι επαγγελματίες πλήττονται ανεπανόρθωτα και όλοι οι υπόλοιποι που από το χειμώνα ζούμε με καθημερινές και πολλές φορές πολυήμερες διακοπές νερού , εν μέσω πανδημίας «κουραστήκαμε» να ενημερωνόμαστε από εσάς μέσω διαδικτύου να δείξουμε «πάλι» κατανόηση!!
 
Δυστυχώς η Ιστορία θα γράψει ότι επί των ημερών σας η Κύμη και τα χωριά της «πήρανε για τα καλά την κάτω βόλτα». Κρίμα!
 
Μακάρι στην συνέχεια να μας διαψεύσετε…»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA