Δήμος Χαλκιδέων: Με τηλεδιάσκεψη και εν απουσία της αντιπολίτευσης ψηφίστηκε το «Τεχνικό πρόγραμμα του 2021» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δήμος Χαλκιδέων: Με τηλεδιάσκεψη και εν απουσία της αντιπολίτευσης ψηφίστηκε το «Τεχνικό πρόγραμμα του 2021»

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (24-08-2020) με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων οπού απείχαν οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι τους και οι επικεφαλής, Χρήστος Παγώνης, Βασίλης Καθαροσπόρης και Τάσος Καλαθέρης...

Βέβαια συμμετείχαν κανονικά ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σιόλιας (ο οποίος εκλέχθηκε με τον συνδυασμό του Καλαθέρη) και η Ελένη Μιτζιφίρη, οι οποίοι στην ουσία είναι μέλη της δημοτικής αρχής Βάκα, καθώς η Δήμαρχος Χαλκιδέων εχεί ορίσει τον πρώτο στη θέση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων και την δεύτερη στη θέση της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων.

Επίσης συμμετείχαν κανονικά και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Σε ανακοίνωση της η Δημοτική Αρχή της Έλενας Βάκα τονίζει:

«Μεταξύ των θεμάτων, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2021. Πρόκειται για ένα Καλλικρατικό Τεχνικό Πρόγραμμα, που περιλαμβάνει έργα αναγκαία και ρεαλιστικά σε κάθε πόλη και χωριό του Δήμου μας, χωρίς αποκλεισμούς.

Έξι μήνες μετά και με τα οικονομικά δεδομένα της 31ης Ιουλίου 2020, όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις για τη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, προχωράμε με το ίδιο σχέδιο και μετά την έγκριση του προϋπολογισμού και τη λήψη των οικονομικών αποτελεσμάτων στις 31 Δεκεμβρίου, θα έχουμε σαφή εικόνα για τη δυνατότητα ένταξης νέων έργων. Ένα νέο έργο που προστίθεται είναι η ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Δημητρίου στη Χαλκίδα.

Εκτός από τα έργα που περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα, υπάρχουν ενταγμένα έργα σε προγράμματα, όπως το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και το Πράσινο Ταμείο, τα οποία τρέχουμε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας. Η ανάπλαση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, οι ασφαλτοστρώσεις των οδών Κακαρά, Αρεθούσης, Γαζέπη και άλλες και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που έχουν ήδη ξεκινήσει καθώς και το μεγάλο έργο της Δημοτικής Αγοράς που πολύ σύντομα θα έχουμε τη δημοπράτησή του.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τεχνική μας Υπηρεσία που πριν ακόμη κλείσουμε ένα χρόνο, έχει ήδη δημοπρατήσει 13 έργα, από τα οποία στα 10 έγιναν μελέτες από την αρχή και στα υπόλοιπα 3 δεν υπήρχαν οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Στις κρίσιμες στιγμές που περνάμε, είναι μείζονος σημασίας να επικεντρωθούμε στα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που μπορούν να υλοποιηθούν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, μέσω χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, όπως το “Αντώνης Τρίτσης”.

Προτεραιότητά είναι οι άμεσες συνεχείς επεμβάσεις για την αποκατάσταση της κανονικότητας στις πληγείσες περιοχές. Σε εμάς πέφτει η ευθύνη δεκαετιών, για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος των πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Λήλαντα. “, ανέφερε στην εισήγησή της η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA