Κεδίκογλου σε Καραμανλή: «Πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα η Γέφυρα των Φύλλων» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κεδίκογλου σε Καραμανλή: «Πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα η Γέφυρα των Φύλλων»

Την ανάγκη να είναι έργο απόλυτης προτεραιότητας για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η αντικατάσταση της γέφυρας των Φύλλων, το οποίο θα αναλάβει και τις επισκευές στις γέφυρες Βασιλικού και Αφρατίου, τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (27-08-2020), στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας παρουσία του Υπουργού, Κώστα Καραμανλή, του Γενικού Γραμματέα και Μηχανικών του Υπουργείου...
 
Όπως είπε, η περιοχή των Φύλλων μετά την καταστροφική πλημμύρα, που έπληξε την Κεντρική Εύβοια στις 9 Αυγούστου 2020, εξακολουθεί να είναι αποκομμένη με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η έλευση οχημάτων και να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την τροφοδοσία, αλλά και τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων υγρών καυσίμων.
 
Σε ότι αφορά τη λύση που προτάθηκε να χρησιμοποιηθούν στρατιωτικές γέφυρες, ο βουλευτής, μετά και την επικοινωνία που είχε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, εφόσον δεν διαθέτουν στρατιωτικές γέφυρες , που να μπορούν να καλύψουν το άνοιγμα των 60 με 70 μέτρων. Συνεπώς, επανέλαβε, ότι πρέπει η αντικατάσταση της γέφυρας των Φύλλων να είναι απόλυτης προτεραιότητας, για να μην είναι πλέον σε «ομηρία» οι κάτοικοι του χωριού και να επιστρέψουν στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής τους.
 
Ο βουλευτής εξέφρασε, παράλληλα, την ικανοποίησή του για το γεγονός, ότι όσον αφορά στη δρομολόγηση βασικών έργων υποδομής ανακοινώθηκε η υλοποίηση του πρώτου μεγάλου έργου στην Εύβοια, ύστερα από τριάντα χρόνια και την Υψηλή Γέφυρα, της παράκαμψης Χαλκίδας. 

Χαρακτηριστικά, επεσήμανε ότι η πρόσφατη καταστροφή έδειξε το πόσο σημαντικό και απαραίτητο έργο αποτελεί η παράκαμψη της Χαλκίδας, γιατί το οδικό δίκτυο της Εύβοιας «κόπηκε» στα τρία με αποτέλεσμα να ζήσουμε πρωτόγνωρες σκηνές και να υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία. Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα στελέχη και τους μηχανικούς του Υπουργείου, που ανταποκρίθηκαν στις δύσκολες συνθήκες και εργάστηκαν για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών, για να επισπευσθούν και οι διαδικασίες για την αποκατάστασή τους.
 
Τέλος, αναφέρθηκε στο επίσης σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες κάτοικοι και αφορά στη «μάχη» που δίνουν για τον καθαρισμό κατοικιών και κοινόχρηστων χώρων από τους όγκους χωμάτων και λάσπης, υπογραμμίζοντας, ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων να γίνουν προσλήψεις έκτακτου προσωπικού και να συγκροτηθούν συνεργεία, προκειμένου να συνδράμουν τους κατοίκους στη δύσκολη προσπάθεια για την απομάκρυνση της λάσης, αλλά και για να αποφευχθεί ο κίνδυνος σε ενδεχόμενη βροχόπτωση να παρασυρθούν οι όγκοι χωμάτων, που τώρα είναι σε διάφορα οικόπεδα και να πλημμυρίσουν ξανά τα σπίτια. 

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών απάντησε, ότι έχουν διαθέσει μηχανήματα στους Δήμους για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο για να καθαρίσουν τις περιοχές που χρειάζεται κατόπιν υπόδειξης των Δήμων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA