«Παρέλασε» ξανά στη Χαλκίδα ο Καραμανλής για τους πληγέντες - «Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 2.475 έλεγχοι...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Παρέλασε» ξανά στη Χαλκίδα ο Καραμανλής για τους πληγέντες - «Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 2.475 έλεγχοι...» (ΦΩΤΟ)

Νέα επίσκεψη πραγματοποίησε την Πέμπτη (27-08-2020) στη Χαλκίδα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος και από τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Γιώργο Καραγιάννη για τον έλεγχο των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών των πληγέντων όπου πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με αρμοδίους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιμελητήριο και βουλευτές της περιοχής...

Ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε:

«Άνοιξε η πλατφόρμα για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες της Εύβοιας. Γρήγορα, εύκολα, χωρίς ταλαιπωρία και γραφειοκρατία. Κάνοντας αίτηση μέσω διαδικτύου στο gov.gr η μέσω ΚΕΠ. Στην προηγούμενη επίσκεψή μου, την επομένη της θεομηνίας, είχα δεσμευτεί προσωπικά ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα βοηθήσει την περιοχή σε τρία επίπεδα:

Πρώτον, κάνοντας ό,τι πρέπει ώστε οι πολίτες που επλήγησαν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση γρήγορα, εύκολα, χωρίς να ταλαιπωρηθούν, χωρίς γραφειοκρατία. Όπως βλέπετε, αυτό γίνεται ήδη πράξη. Κινηθήκαμε γρήγορα, με τη βοήθεια και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ώστε να υλοποιήσουμε άμεσα τη δέσμευσή μας. Από σήμερα, λοιπόν, με μια απλή αίτηση, οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται:  5000 τα φυσικά πρόσωπα και 8000 οι επιχειρήσεις.

Δεύτερον, πραγματοποιώντας εντατικά ελέγχους στα κτίρια που έχουν πληγεί. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 2.475 έλεγχοι και θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τους μηχανικούς του Υπουργείου που εργάζονται σκληρά στην περιοχή εδώ και 17 μέρες. 

Και τρίτον, αποκαθιστώντας τις πληγείσες υποδομές της περιοχής και επιπλέον βάζοντας μπρος ένα πρόγραμμα έργων ύψους περίπου 240 εκ. €, το οποίο βγάζει την περιοχή από την ιδιότυπη απομόνωση στην οποία βρίσκεται σήμερα. Εξυπακούεται ότι όπως με τις δύο πρώτες δεσμεύσεις μας, έτσι και με αυτήν, προχωράμε με απόλυτη συνέπεια και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA