Συνελήφθη ζευγαράκι που «έσπασε» την καραντίνα και συμμετείχε σε πάρτυ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Συνελήφθη ζευγαράκι που «έσπασε» την καραντίνα και συμμετείχε σε πάρτυ

Σοβαρές κατηγορίες αντιμετωπίζει το ζευγάρι των Ισπανών που «έσπασε» την υποχρεωτική καραντίνα και συνελήφθη στη βίλα της Φτελιάς στη Μύκονο,κατά τη διάρκεια του περιβόητου πάρτυ των 500 ατόμων...

Η γυναίκα είχε διαγνωστεί θετική στο τεστ κορονοϊού που της έγινε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την είσοδό της στη χώρα.

Οι συλληφθέντες τουρίστες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Σύρου, κατηγορούμενοι βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Η ποινή προβλέπει κάθειρξη εώς και 10 έτη εάν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα τη μετάδοση σε άνθρωπο.

Το εν λόγω αλλοδαπό ζευγάρι, ταξίδεψε στην Ελλάδα το περασμένο Σάββατο, μαζί με άλλα 3 άτομα με προορισμό τη Μύκονο. Κατά την άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έκανε το τεστ του κορονοϊού και μία γυναίκα εξ αυτών διεγνώσθη θετική. Οι υπάλληλοι του ΕΟΔΥ επικοινώνησαν μαζί τους μετά από 72 ώρες προκειμένου να τους δώσουν τις σχετικές οδηγίες.

Το ζευγάρι, αμέσως μετά την ενημέρωση, μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας στην περιοχή Καλό Λιβάδι. Την Τετάρτη ωστόσο, με δική τους πρωτοβουλία, οι πέντε Ισπανοί επαναλαμβάνουν το τεστ σε ιδιωτική κλινική της Μυκόνου και το αποτέλεσμα βγαίνει αρνητικό.

Παραβιάζοντας την καραντίνα, η οποία θα έπρεπε να διαρκέσει ακόμα 7 ημέρες, αποφασίζουν να παρευρεθούν στο πάρτυ.

Το ιστορικό της παραβίασης αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου της αστυνομίας μετά την έξοδό τους από το πάρτυ, όπου ερωτηθέντες για το κατάλυμα διαμονής τους απάντησαν ότι διαμένουν στο ξενοδοχείο καραντίνας. Κατά τη σωματική έρευνα που διεξήγαγε η αστυνομία βρέθηκαν στην κατοχή τους ναρκωτικές ουσίες.

Μαζί με το ζευγάρι συνελήφθησαν και δύο αλλοδαποί για κατοχή ναρκωτικών ενώ το πρωί της Πέμπτης (20-08-2020) συνελήφθη και ο διαχειριστής της βίλας.

Πληροφορίες: Documentonews.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA