Υπουργός Παιδείας: «Μαθητές χωρίς μάσκα δεν θα μπαίνουν στο σχολείο...» - Το ίδιο ισχύει για εκπαιδευτικούς και λοιπούς (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Υπουργός Παιδείας: «Μαθητές χωρίς μάσκα δεν θα μπαίνουν στο σχολείο...» - Το ίδιο ισχύει για εκπαιδευτικούς και λοιπούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλώντας στην εκπομπή του MEGA, «LIVE NEWS» και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η yπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη η τελική απόφαση για την ημερομηνία του ανοίγματος των σχολείων...

«Η επιτροπή ομοφώνως έχει εισηγηθεί το άνοιγμα των σχολείων σε πλήρη σύνθεση, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας. Όλα είναι προγραμματισμένα για τις 7 του μηνός, έχουν γίνει όλες οι ενέργειες».

Η Υπουργός τόνισε ωστόσο ότι η μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων έχει συνδεθεί με ασυμπτωματικούς ασθενείς και απηύθυνε έκκληση στους γονείς να επιστρέψουν από τις διακοπές τους μέχρι τέλος Αυγούστου έτσι ώστε να «περιορίσουμε τις μετακινήσεις των ασυμπτωματικών. Θέλουμε για ένα ικανό χρονικό διάστημα, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να μην υπάρχουν πολλές μετακινήσεις ασυμπτωματικών ασθενών».

Η τελική απόφαση για την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Κανένας στο σχολείο χωρίς μάσκα

Αναφερόμενη στην χρήση της μάσκας στις σχολικές μονάδες, η Ν. Κεραμέως τόνισε πως αποτελεί «εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο και ασπίδα που προστατεύσει τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους γύρω μας».

Η Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι κανένας δε θα γίνεται δεκτός στο σχολείο χωρίς μάσκα, είτε πρόκειται για μαθητές είτε για εκπαιδευτικούς.

«Στο σχολείο πρέπει να φορούν όλοι μάσκα. Αν κάποιος δε φοράει μάσκα, δεν μπορεί να συμμετέχει στις δραστηριότητες του σχολείου».

Υποχρεωτική από 4 ετών η μάσκα

Σχετικά με το ποιοι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα, η Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι από τις μικρές ηλικίες, από 4 ετών και από το προνήπιο, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Τόνισε μάλιστα ότι έχει αποδειχθεί ότι τα πολύ μικρά παιδιά είναι πιο προσαρμοστικά.

«Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση για τη σωστή χρήση της μάσκας».

Προέτρεψε δε για τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο, προκειμένου να μην περνούν πολλές ώρες με τις πιο ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA