Κορονοϊός: Υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους οι γιατροί του Νοσοκομείου Νίκαιας λόγω των πολλών κρουσμάτων | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Κορονοϊός: Υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους οι γιατροί του Νοσοκομείου Νίκαιας λόγω των πολλών κρουσμάτων

Η μεγάλη αύξηση των ασθενών με κορονοϊό έχει αρχίσει να δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος Υγείας... 

Έτσι οι γιατροί στο Νοσοκομείο Νίκαιας μετά από γενική συνέλευση αποφάσισαν πως αδυνατούν να νοσηλεύσουν άλλα επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, αλλά και η υπεύθυνη της πτέρυγας Covid-19 υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους. 

Την υπόθεση γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, και γιατρός του νοσοκομείου Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου. 

Συγκεκριμένα ανέφερε: 

«Η Γενική Συνέλευση των ιατρών νοσοκομείου Νίκαιας ομόφωνα δηλώνει πως με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα #COVID19. Ήδη υποβάλλουν παραιτήσεις ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κι η υπεύθυνη της Πτέρυγας COVID». 

Κοντοζαμάνης: «Δεν γίνονται δεκτές οι παραιτήσεις»

«Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις, οπότε οι δύο επικεφαλής γιατροί συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά», δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο ενισχύεται άμεσα με 10 επιπλέον κλίνες νοσηλείας Covid-19 και πλέον η δυναμικότητα του νοσοκομείου αγγίζει στο σύνολο, τις 40 κλίνες. 

Συγκεκριμένα ο Β. Κοντοζαμάνης τόνισε: 

«Όπου χρειαστεί θα αυξήσουμε τις δυνάμεις και θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Η Νίκαια συνεχίζει να υποδέχεται περιστατικά και να διαχειρίζεται ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μάλιστα να σας πω ότι η παραίτηση, όπως γράφτηκε, του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας δεν έγινε δεκτή, συνεχίζει κανονικά να ασκεί τα καθήκοντά του. Ο προγραμματισμός μας συνεχίζεται προκειμένου να εξυπηρετήσουμε όλους τους πολίτες»

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας, Αναστάσιος Μύτογλου 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Θα υπάρξει αύξηση των κλινών που νοσηλεύουν θετικά κρούσματα και συγκεκριμένα, από 30 κλίνες (12 θετικών και 18 υπόπτων που διέθετε το νοσοκομείο μέχρι το Σάββατο 19/9/2020) σε 40 κλίνες (30 θετικών και 10 υπόπτων) προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες νοσηλείας του λεκανοπεδίου. Επίσης, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης, η κλινική ασθενών COVID-19 θα ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, όπως είχε προγραμματιστεί, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος αλλά και της καλύτερης περίθαλψης των ασθενών».

Πληροφορίες: iatropedia.gr

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA