Φωτιά στο hot spot της Μόριας: Στο δρόμο πάνω από 12.500 άτομα - «Bye-bye Moria» τραγουδούσαν κάποιοι μετανάστες (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Φωτιά στο hot spot της Μόριας: Στο δρόμο πάνω από 12.500 άτομα - «Bye-bye Moria» τραγουδούσαν κάποιοι μετανάστες (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το φως της ημέρας έδειξε το μέγεθος της καταστροφής του καταυλισμού των 12.500 προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια...

Το σύνολο της Δομής έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, ενώ όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης: «Η κατάσταση είναι τραγική ενώ όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στον δρόμο και κάποιοι από αυτούς μπορεί να έχουν κορονοϊό».
Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 12:00 τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη (09-09-2020) όταν πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό ή είχαν ιχνηλατηθεί ως επαφές των κρουσμάτων αρνήθηκαν να μπουν σε απομόνωση. Ακολούθησαν συγκρούσεις με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες, που τους ωθούσαν έξω από τον καταυλισμό με αποτέλεσμα να μπουν και φωτιές, οι οποίες σύντομα και λόγω του δυνατού ανέμου πήραν διαστάσεις.

Σημειώνεται ότι, όπως καταγγέλλεται, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής φτάνοντας στον καταυλισμό για να επιχειρήσουν δέχθηκαν επίθεση οπό ομάδες αιτούντων άσυλο, που τους εμπόδισαν στο έργο τους, ενώ στη νησί έχουν σταλεί τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα.


Εν τω μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του αναπληρωτή Υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του Χαλκιδέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Εξετάστηκε η κατάσταση στη Μόρια και ελήφθησαν μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Ένα από τα πολλά βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τη χθεσινή πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, προκαλεί αίσθηση.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, ακούγονται μετανάστες να τραγουδούν «bye-bye Moria», την ώρα που οι φλόγες έκαιγαν τον καταυλισμό και δεν ήταν γνωστό αν κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ







Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA