Βόρεια Εύβοια: Πέθανε ξαφνικά ο 49χρονος αγρότης που είχε καταγγείλει για «φακελάκι» και δωροδοκία την διευθύντρια του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Βόρεια Εύβοια: Πέθανε ξαφνικά ο 49χρονος αγρότης που είχε καταγγείλει για «φακελάκι» και δωροδοκία την διευθύντρια του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκ προκάλεσε στην Ιστιαία και όχι μόνο ο αιφνίδιος θάνατος του 49χρονου Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πριν λίγες μέρες, υπέστη ανακοπή καρδιάς και «έφυγε» από την ζωή...

Ο άτυχος αγρότης, που ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά, είχε απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητας τον Ιούνιο του 2018 καθώς είχε πέσει θύμα δωροδοκίας από την -τότε- 50χρονη Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, η οποία του είχε ζητήσει «φακελάκι» 1.200 ευρώ για να διεκπεραιώσει πιο γρήγορα προσωπική του υπόθεση που αφορούσε τοπική πολεοδόμηση, ενώ τα χρήματα, τα οποία είχαν προσημειωθεί από την αστυνομία, βρέθηκαν λίγα λεπτά μετά τη συνάντηση μέσα σε φάκελο στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου της.

Η 52χρονη, -σήμερα διευθύντρια-, είχε συλληφθεί ωστόσο ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας την είχε αφήσει ελεύθερη χωρίς κανέναν όρο, ενώ οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές του Πρωτοδικείου Χαλκίδας ανέβαλαν ανεξήγητα και περιέργως το προγραμματισμένο δικαστήριο και τελικά το αυτόφωρο μετατράπηκε σε ρητή δικάσιμο και είχε αναβληθεί για τον Ιανουάριο του 2019 όπου ούτε τότε έγινε η δίκη και η εξέλιξη της παραμένει άγνωστη...

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει το EviaZoom.gr (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, και ΕΔΩ), ενώ ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου είχε μιλήσει και στη κάμερα του ALPHA και την δημοσιογράφο Ρένα Κουβελιώτη που είχε έρθει στη Χαλκίδα και ο φακός του EviaZoom.gr κατέγραψε τα όσα ανέφερε ο άτυχος αγρότης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΌπως είχε αναφέρει, για περισσότερα από 4 χρόνια παρέμεινε ο φάκελος του στα συρτάρια της Πολεοδομίας του Δήμου χωρίς καμία εξέλιξη και όταν απευθύνθηκε στη Διευθύντρια για να διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση σχετικά με την διεκπεραίωση της υπόθεσης του, που αφορούσε τοπική πολεοδόμηση, σε λιγότερο από 24 ώρες δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την ίδια.

«4 η ώρα το μεσημέρι με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει αύριο θα ρθεις έτσι δεν είναι; Καταρχάς για τις κλήσεις θα ζητήσω και άρση τηλεφωνικού απορρήτου».

Η Διεθύντρια ήταν σαφής: «Για να γίνει η δουλειά σου θέλω 1.200 ευρώ.»

«Μου λέει, μου έχουν κόψει το ρεύμα και θα μου πάρει η ΔΕΗ το ρολόϊ και χρειάζομαι 1.200 ευρώ, αν θες να προσωρήσει το αίτημα σου. Λέω πως θα διασφαλιστώ ότι θα προχωρήσει το θέμα μου και δεν θα σκαλώσει πάλι. Μου λέει τι σε νοιάζει, Διευθύντρια είμαι εγώ και ότι θέλω κάνω».

Ο 49χρονος αγρότης είχε απευθυνθεί στις αστυνομικές αρχές και προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα και να κλειστεί το ραντεβού.

«Έρχεται κάθεται στο κάθισμα του συνοδηγού και με το που κάθεται μου βγάζει ένα πάκο με χαρτιά και μου τον δίνει. Λέω τι είναι αυτά που μου δίνεις; Όχι μου λέει δεν κατάλαβες, βάλτα μέσα... Δεν ήταν δικά μου τα χαρτιά ήταν από άλλη υπόθεση για να μην τα πιάσει η ίδια και να μην υπάρχουν αποτυπώματα».

Επίσης ο άτυχος αγρότης είχε τονίσει:

«Εν τω μεταξύ μου είχαν πει οι αστυνομικοί πρόσεξε μην της δώσεις χρήματα μέσα στο αυτοκίνητο της διότι θα ισχυριστεί ότι τα πέταξες εσύ. Και το χα αυτό στο μυαλό μου πολύ καλά. Και της λέω εκείνη την ώρα που μου λέει φέρε τα λεφτά, πως επειδή δεν τα χω πάνω μου και τα έχω στο αυτοκίνητο μου και τα κλειδιά τα έχω αφήσει στα κλειδιά του μαγαζιού, πάμε να πιούμε ένα καφέ, αλλά μου λέει δεν προλαβαίνω. Λέω καλά να πάω να πάρω τουλάχιστον τα κλειδιά.

Πηγαίνω κάνω πως έψαχνα τα κλειδιά και φωνάζω τον αστυνομικό της Ασφάλειας που ήταν εκεί και του λέω πες μου τι να κάνω γιατί μου ζητάει τώρα τα χρήματα. Ο αστυνομικός μου λέει δώστα της και θα την κυνηγήσουμε. Του λέω πολύ ωραία.

Βγαίνω πάω στο αυτοκίνητο μου, κάνω πως ψάχνω το ντουλαπάκι να βρω τα χρήματα τα οποία τα είχα πάνω μου σε φάκελο και την φωνάζω να έρθει στο αυτοκίνητο.

Πήρε τα χρήματα, μου λέει ότι χρειαστείς εγώ είμαι εδώ και κατέβηκε απο το αυτοκίνητο μου και πήγε στο δικό της αυτοκίνητο. Μόλις πήγα στη καφετέρια εξήγησα στους αστυνομικούς τι έγινε και μου είπαν κάτσε εδώ και μην κουνηθείς καθόλου. Στη συνέχεια πήγαν και την συνέλαβαν.

Αν άκουσα καλά, όταν βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα είναι του άνδρα της. Τα συμπεράσματα απο κει και πέρα δικά σας.

Αν στη προκειμένη περίπτωση δεν καταδικαστεί η συγκεκριμένη, εγώ και όλοι ο Έλληνες πρέπει να αλλάξουν χώρα. Να σηκωθούμε να φύγουμε. Είναι σαν να μπω στο σπίτι σας, να σας κλέψω, να με δει η αστυνομία ότι σας κλέβω, να βρεθούν τα κλοπιμαία στο σπίτι μου και να γυρίσω να πω ότι τα βάλατε επίτηδες να με ενοχοποιήσετε» και είχε συμπληρώσει:

«Η συγκεκριμένη έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για άλλες υποθέσεις αλλά είχε αθωωθεί. Είχε τεθεί ξανά σε αργία...»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA