Κορονοϊός: Τα πρώτα εμβόλια έφτασαν στην Αθήνα - Ολονύχτιο ταξίδι από τον Προμαχώνα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κορονοϊός: Τα πρώτα εμβόλια έφτασαν στην Αθήνα - Ολονύχτιο ταξίδι από τον Προμαχώνα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Περίπου στις 7:00 το πρωί του Σαββάτου (26-12-2020) έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα εμβόλια κατά του κορονοϊού, από την εταιρεία Pfizer...

Το ταξίδι από τον Προμαχώνα διήρκησε όλη τη νύχτα. Το φορτηγό συνόδευαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, και ο Νίκος Χαρδαλιάς παρουσία του Υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και του Γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

Στις 07:15, στο Κρυονέρι έγινε η εκφόρτωση των εμβολίων, ώστε να αποθηκευτούν σε ειδικά ψυγεία, πριν γίνει η κατανομή των πρώτων δόσεων. Πρόκειται για την πρώτη παρτίδα των 9.750 δόσεων εμβολίων. 

ΒΙΝΤΕΟΤην Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, θα διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα Νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής: Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο Νοσοκομείο Σωτηρία, στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Θριάσιο και στο Ασκληπιείο της Βούλας. Συμβολικά την ίδια μέρα θα εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε, εκτός απροόπτου, την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων. Οι παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι έως το τέλος Ιανουαρίου 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από τη μια εταιρεία, τη Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις. Στις δόσεις αυτές, αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο, από τη στιγμή που θα λάβουν έγκριση, και από την εταιρεία Moderna και από την εταιρεία AstraZeneca. Σταδιακά αναμένεται αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων εμβολίων.Προτεραιότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες Δεδομένου ότι οι παραδόσεις των εμβολίων θα γίνονται σταδιακά, κρίθηκε απαραίτητη η προτεραιοποίηση των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αρχικά θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και το προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών, στη συνέχεια οι διαμένοντες και το προσωπικό οίκων ευγηρίας, οι διαμένοντες, ασθενείς και το προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης, προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της Κυβέρνησης, άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω, στη συνέχεια άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω, 75 ετών και άνω, 70 ετών και άνω και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA