Με 18 σφαίρες «γάζωσαν» μέρα-μεσημέρι τον Καπετανάκη: Οι στενές σχέσεις του με διεφθαρμένους αστυνομικούς και η δικογραφία της ΕΥΠ (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Με 18 σφαίρες «γάζωσαν» μέρα-μεσημέρι τον Καπετανάκη: Οι στενές σχέσεις του με διεφθαρμένους αστυνομικούς και η δικογραφία της ΕΥΠ (ΦΩΤΟ)

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών και συμβόλαιο θανάτου πίσω από τη μαφιόζικη δολοφονία που έγινε μέρα-μεσημέρι στα Βριλήσσια Αττικής, με θύμα τον Δημήτρη Καπέ Καπετανάκη...

Ο 56χρόνος περπατούσε πεζός το μεσημέρι της Τετάρτης (09-12-2020) κοντά στο σπίτι του όταν δέχτηκε τουλάχιστον 18 σφαίρες από διερχόμενο αυτοκίνητο. Τα άγνωστα άτομα τον «γάζωσαν» στη κυριολεξία και τράπηκαν σε φυγή, ενώ το θύμα είχε μαζί του ένα πιστόλι το οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Αμέσως μετά οι εκτελεστές διέφυγαν με τη μαύρη BMW την οποία και εγκατέλειψαν περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά, στο Πάτημα Χαλανδρίου αφότου της έβαλαν φωτιά. Από εκεί, εικάζεται ότι εξαφανίστηκαν με άλλο όχημα που είχαν σταθμεύσει στην περιοχή.

Ο Καπετανάκης εμπλέκεται στη δικογραφία της ΕΥΠ όπως ο επίσης δολοφονημένος αστυνομικός, Δημήτρης Μάλαμας και άλλοι διεφθαρμένοι αστυνομικοί, όπως και επιχειρηματίες.

Ο Καπετανάκης είχε κατηγορηθεί επίσης ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης που είχε δεχθεί με βιτριόλι ο ποινικολόγος, Παύλος Σαράκης, ο οποίος είχε συγκρουστεί με κύκλωμα διεφθαρμένων αστυνομικων. Ο φυσικός αυτουργός της επίθεσης αυτής έχει συλληφθεί για δολοφονία συζύγου νονού της νύχτας στα καμίνια, που και αυτός είχε βρεθεί βρέθηκε δολοφονημένος. Ο Αλβανός δράστης δεν έχει ομολογήσει μέχρι σήμερα την επίθεση κατά του δικηγόρου.

Παράλληλα, στο παρελθόν και συγκεριμένα το 2010 ο Καπετανάκης είχε συλληφθεί ως «εγκέφαλος» κυκλώματος σωματεμπορίας. Εκείνη την περίοδο στα χέρια της ανακρίτριας έφταναν και 800 «καυτές» τηλεφωνικές συνομιλίες. Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η -τότε- επιχείρηση, της αστυνομίας για συλλήψεις, η επιχείρηση «καρφώθηκε» από επίορκους αστυνομικούς που συμμετείχαν τόσο στην ίδια επιχείρηση όσο και σε προηγούμενες.

Ο Καπετανάκης ακούγεται στις συνομιλίες να συνομιλεί με αρχιφύλακα της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος. Ο «ενδιάμεσος» επικοινωνεί με τον Καπετανάκη το απόγευμα της 28ης Μαρτίου. Εκείνος του ζητάει να μάθει «από τον φίλο του» τι γίνεται, διότι έχει σοβαρή πληροφόρηση ότι «από αύριο αρχίζει το παιχνίδι». Ο ενδιάμεσος μετά από 7 λεπτά επικοινωνεί με το κινητό τηλέφωνο του αρχιφύλακα, αλλά ο αστυνομικός του λέει ότι «έχει δουλειά, αλλά θα βρεθούν να τα πουν από κοντά».

Ένας ακόμα έντιμος φίλος του Καπετανάκη είναι και ένας Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας. Ο Καπετανάκης παίρνει τηλέφωνο στις 20 Ιανουαρίου 2010 τον αξιωματικό της Αστυνομίας (την ημέρα που εξελισσόταν η πρώτη-αναβληθείσα επιχείρηση) και με ύφος «εργοδότη», του ζητάει να τσεκάρει δύο νούμερα αυτοκινήτων, που, όπως προκύπτει, ανήκουν σε συμβατικά αυτοκίνητα της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή ο Καπετανάκης είχε βρει του ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του φίλου του αστυνομικού Δημήτρη Μάλαμα και σχεδίαζε χτύπημα σε βάρος τους. Όπως φάνηκε όμως μάλλον τον πρόλαβαν αυτοί

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA