Ο Βελόπουλος ξαναχτυπά για τα εμβόλια: «Προτιμώ ψεκασμένος παρά μπολιασμένος...» - Τον καταγγέλλουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
EXALCO

Ο Βελόπουλος ξαναχτυπά για τα εμβόλια: «Προτιμώ ψεκασμένος παρά μπολιασμένος...» - Τον καταγγέλλουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος πυροδότησε το κλίμα στη Βουλή με την αναφορά του στο θέμα των εμβολίων καθώς είπε ότι προτιμά να είναι «ψεκασμένος αλλά όχι μπολιασμένος»...

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος καταδίκασε τη ρητορική του προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

«Θέλω να κάνω μία πολιτική δήλωση με αναφορά σε ό,τι είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Εκτιμώ πως η ρητορική του κ. Βελόπουλου ήταν ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση του πνεύματος φοβίας ενόψει των εμβολιασμών όποτε γίνουν, μέσα σε μία κοινωνία, η οποία έχει τα ερωτήματά της, τα ερωτηματικά της, αλλά έχει και μεγάλο φόβο και θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας ώστε να περιμένουμε πραγματικά ό,τι οι επιστήμονες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας φέρουν. Στόχος, να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει και να ξεπεράσουμε τον εφιάλτη του κορονοϊού», ανέφερε.

Εκ μέρους της κυβέρνησης πρώτη απάντησε στον Κ. Βελόπουλο η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας ότι παρασύρει τους πολίτες σε καταστάσεις επικίνδυνες για την υγεία τους.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς χαρακτήρισε απαράδεκτη τη χρήση του βήματος της Βουλής για έκφραση αντιεπιστημονικών απόψεων και πρόκληση φόβου.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα