Συνεχίζεται το lockdown τουλάχιστον εως 7 Ιανουαρίου - Λουκέτο σε εστίαση, διασκέδαση, δικαστήρια, ψυχαγωγία και σχολεία | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Συνεχίζεται το lockdown τουλάχιστον εως 7 Ιανουαρίου - Λουκέτο σε εστίαση, διασκέδαση, δικαστήρια, ψυχαγωγία και σχολεία

Την παράταση του lockdown σε σχολεία, δικαστήρια, διασκέδαση, εστίαση και ψυχαγωγία ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, καθώς έναν μήνα μετά την επιβολή του γενικού «λουκέτου» δεν έχει καμφθεί η πανδημία...

Επίσης παραμένει η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα από τις 21:00 εως 5:00 τα ξημερώματα.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε πως η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να είναι μεγάλη, παρά την μείωση των γνωστών κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, δηλώνοντας πως μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών αποφασίστηκαν τα εξής:

- Κλειστά μέχρι και τις διακοπές των Χριστουγέννων θα παραμείνουν τα σχολεία, κάτι που σημαίνει ότι οι μαθητές δεν θα επιστρέψουν στα θρανία πριν την 7η Ιανουαρίου του 2021.

- Μέχρι τις 6 το πρωί της ίδια ημέρας παραμένουν κλειστά η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια και οι αθλητικές δραστηριότητες, πλην αυτών που και σήμερα συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα (πρωτάθλημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ).

- Παραμένει σε ισχύ το μέτρο που αφορά τις απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα.

- Σε ό,τι αφορά την εστίαση συνεχίζει να υφίσταται το «λουκέτο», λόγω της διαμορφωθείσας επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, η οποία δεν επιτρέπει το ασφαλές άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου.

Νεότερες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες για τι θα συμβεί με τα κομμωτήρια, τους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου και τις Εκκλησίες.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA