Επιμένει ο Μαρουσάκης: «Έρχεται χιονιάς που ίσως θυμίσει το 2002...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
EXALCO

Επιμένει ο Μαρουσάκης: «Έρχεται χιονιάς που ίσως θυμίσει το 2002...»

Σημειώνεται ότι το 2002 είχε χιονίσει για τα καλά και στη πόλη της Χαλκίδας...

Την ώρα που οι περισσότεροι μετεωρολόγοι κρατούν μικρό «καλάθι» για το πόσο θα κατέβουν τα χιόνια που έρχονται, ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει ότι «έρχεται χιονιάς που ίσως θυμίσει το 2002...».

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Κύμα ψύχους αναμένεται όπως έχουμε ήδη ενημερώσει να σαρώσει τη χώρα μας από την ερχόμενη Πέμπτη και μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας. Από την μελέτη των διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων υπάρχει πιθανότητα αυτό το κύμα ψύχους να θυμίσει τον ισχυρό χιονιά που έπληξε τη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2002 όπου γύρω στα Θεοφάνεια στην Αττική χιόνιζε για τρεις συνεχόμενες ημέρες ενώ ο υδράργυρος κατρακύλησε πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν στη βόρεια Ελλάδα βάζοντας στην κυριολεξία πολλές περιοχές στην “κατάψυξη” και για αρκετές ημέρες.

Από τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας φαίνεται να σχηματίζονται τρεις διαδοχικές κακοκαιρίες που ανάλογα τη θέση και την τροχιά που θα ακολουθήσουν θα καθοριστεί και το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πόσο χαμηλά θα κατέβουν τα χιόνια. 

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη αποτελεί η κίνηση πολικής αέριας μάζας από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης προς τη χώρα μας κίνηση η οποία προέκυψε από το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που έπληξε την Ιβηρική χερσόνησο με τα πολλά χιόνια και το ψύχος στις εκεί περιοχές».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα