Από τις 18 Ιανουαρίου: Ανοίγουν καταστήματα, εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής - Με sms και μέτρα θα εισέρχονται οι πελάτες | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Από τις 18 Ιανουαρίου: Ανοίγουν καταστήματα, εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής - Με sms και μέτρα θα εισέρχονται οι πελάτες

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε ότι ανοίγει το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κέντρα περιποίησης και τα ΚΤΕΟ από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021...

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι 07:00 - 20:00, αλλά όποιος θέλει μπορεί να ανοίξει πιο αργά και να κλείσει πιο νωρίς από τις 20:00.

Κλειστά παραμένουν τα γυμναστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα καταστήματα ανοίγουν, τελικά, κανονικά και θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά μέτρα για τα μαγαζιά που θα ανοίξουν, ενώ οι πελάτες θα στέλνουν SMS, με χρονικό όριο τις δύο ώρες.

Οι μετακινήσεις από και προς τα καταστήματα θα γίνονται με την αποστολή sms στο 13033 με τον κωδικό 2. Το sms θα έχει διάρκεια δύο ωρών με βάση την ώρα αποστολή του sms.

Στα καταστήματα επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα 4 πελάτες ανά 100 τμ και ένας επιπλέον πελάτης για κάθε επιπλέον 25 τμ .

Όσον αφορά στους εξωτερικούς χώρους των εμπορικών κέντρων που επαναλειτουργούν, επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25 τμ.

Στα ταμεία θα πρέπει να τηρείται απόσταση 2 μ. μεταξύ των πελατών.

Επιπλέον, στα κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και διαιοτλογικές υπηρεσίες πρέπει να τηρείται επίσης απόσταση 2 μ μεταξύ των θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή (24-01-2021).

Στις «κόκκινες περιοχές», όπως στη Βοιωτία, θα ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away.

Μαζί με τα καταστήματα, ανοίγουν και τα εμπορικά κέντρα, τα εκπτωτικά χωριά και καταστήματα (outlets) με αυστηρά μέτρα για να αποφευχθεί η διασπορά του κορoνοϊού στην κοινότητα.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου είχε προαναγγείλει νωρίτερα από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA