Ανακοινώθηκε επίσημα το καθολικό Lockdown στο Δήμο Χαλκιδέων: Κλείνουν τα πάντα για 15 μέρες! Παραμένουν ανοιχτά μόνο super market, φαρμακεία και καταστήματα τροφίμων | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Ανακοινώθηκε επίσημα το καθολικό Lockdown στο Δήμο Χαλκιδέων: Κλείνουν τα πάντα για 15 μέρες! Παραμένουν ανοιχτά μόνο super market, φαρμακεία και καταστήματα τροφίμων

Όπως έγραψε πριν λίγες ώρες το EviaZoom.gr (δείτε ΕΔΩ) ανακοινώθηκε lockdown τύπου Μαρτίου σε ολόκληρο τον Δήμο Χαλκιδέων... 

Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου (06-02-2021) και για 15 μέρες, όπως τα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς: 

- Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

- Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

- Αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

- Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους δήμους - η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.

- Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων.

- Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.

- Επιπλέον, με δεδομένα τα ευρήματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, στις περιοχές αυτές αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα