Χαλκίδα: Μετά από καταγγελία στο 1520! Σύλληψη και πρόστιμο 5.000 ευρώ για ιδιοκτήτη γυμναστηρίου που το άνοιξε παράνομα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
ΕΛΟΠΥ

Χαλκίδα: Μετά από καταγγελία στο 1520! Σύλληψη και πρόστιμο 5.000 ευρώ για ιδιοκτήτη γυμναστηρίου που το άνοιξε παράνομα

Το συμβάν έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό για ποιο γυμναστήριο πρόκειται, ενώ η σύλληψη και το πρόστιμο επιβλήθηκαν από αστυνομικούς που υπηρετούν εκτός Εύβοιας, μετά από καταγγελία στον τηλεφωνικό αριθμό 1520 της Γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης...

Η ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Τετάρτη (10-02-2021) συνολικά 79.827 ελέγχους και κατέγραψαν 1.590 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 499.500 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (68.659).

Κυριότερες παραβάσεις

Μη χρήση μάσκας.

Μη νόμιμη μετακίνηση.

Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου.

Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

1. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 15 συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

2. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

3. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ένα γυμναστήριο για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (σ.σ. Χαλκίδα).

4. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ σε έναν διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

5. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

6. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ σε έναν ιδιοκτήτη οικίας για φιλοξενία πέντε ατόμων, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

7. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη κομμωτηρίου και 3.000 ευρώ στον προσωρινά υπεύθυνο, στην Περιφέρεια Αττικής.

8. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Περιφέρεια Αττικής.

9. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ στον προσωρινά υπεύθυνο σε έναν οίκο ανοχής για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας του, στην Περιφέρεια Αττικής.

10. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

11. Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 8.100 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

12. Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 3.100 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

13. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600 ευρώ σε δύο καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

14. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε ένα φυσικό πρόσωπο για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής.

Τετραψήφιο 1520

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 3.425 κλήσεις, που αφορούσαν:

α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και

β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα