Καθηγητής Σαρηγιάννης: «Δεν αποκλείεται να δούμε και 2.000 κρούσματα την ημέρα στα μέσα Μαρτίου» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Καθηγητής Σαρηγιάννης: «Δεν αποκλείεται να δούμε και 2.000 κρούσματα την ημέρα στα μέσα Μαρτίου»

Ανοικτό το ενδεχόμενο να φτάσουν τα κρούσματα ακόμα και τα 2.000 την ημέρα στα μέσα Μαρτίου, άφησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης υποστηρίζοντας πως αυτό που θα υποστεί τη μεγαλύτερη πίεση είναι το σύστημα υγείας...

«Λέω ότι θα πρέπει να δράσουμε τώρα», είπε ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ προτείνοντας αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στο 50% του ιδιωτικού τομέα.

«Δεν είμαστε στο σημείο όπου θα μπορούσε να λεχθεί πως αντιμετωπίζουμε την πανδημία από το μηδέν», εκτίμησε ο καθηγητής αναφορικά με το ζήτημα των μεταλλάξεων.

«Υπάρχει ήδη ένα κομμάτι ανοσίας, φυσικής λόγω της νόσησης και τεχνητής λόγω του εμβολίου», είπε στη συνέχεια ο κ. Σαρηγιάννης και υπογράμμισε πως το σημαντικό εν προκειμένω είναι ότι «κανείς ασθενής με την μετάλλαξη δεν φαίνεται να νοσεί σοβαρά».

«Η αλήθεια είναι ότι ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προβλέψιμα», ανέφερε ο καθηγητής συνυπολογίζοντας τον ρόλο που παίζει το γεγονός ότι στην χώρα έγιναν τις προηγούμενες μέρες κάποια ανοίγματα σε δραστηριότητες.

Τέλος, ο καθηγητής τόνισε πως περιμένει να δει διαφορές στα στοιχεία της πορείας της πανδημίας με βάση το ότι πλέον έχουμε μεταλλαγμένα στελέχη με μεγαλύτερη διασπορά, από τα μέσα του Φεβρουαρίου κι έπειτα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα