Άγρια κοροϊδία από τη Βάκα: 225.151 ευρώ έχει τσεπώσει συνολικά μέχρι το 2020 ο Δήμος Χαλκιδέων για το hot spot της Ριτσώνας - «Πως θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα;;», αναρωτιέται και μεγάλο αθηναϊκό site (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Άγρια κοροϊδία από τη Βάκα: 225.151 ευρώ έχει τσεπώσει συνολικά μέχρι το 2020 ο Δήμος Χαλκιδέων για το hot spot της Ριτσώνας - «Πως θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα;;», αναρωτιέται και μεγάλο αθηναϊκό site (ΦΩΤΟ)

Τα παραμύθια της Έλενας Βάκα και για τους μετανάστες στο hot spot της Ριτσώνας...

Την πήραν χαμπάρι μέχρι μεγάλα αθηναϊκά site όπως το «VICE» (συνεργαζόμενο site του ΑΝΤ1) το οποίο αναφέρει τα εξής για την διαπλεκόμενη Δήμαρχο Χαλκιδέων:

«Ο Δήμος Χαλκιδέων, όπως όλοι οι Δήμοι που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες, λαμβάνει ανταποδοτικά τέλη για το Α’ τρίμηνο του 2020, συν μια πληρωμή για το 2019.

Συγκεκριμένα, θα λάβει συνολικά 225.151,88 χιλιάδες ευρώ. Πώς θα χρησιμοποιηθούν άραγε αυτά τα χρήματα;

Το «VICE» επικοινώνησε με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, η οποία προτίμησε να μας στείλει την ακόλουθη δήλωση:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, μετά από σχετικές αποφάσεις των Συμβουλίων των Κοινοτήτων Φάρου, Βαθέος, Παραλίας Αυλίδος, Δροσιάς και Ανθηδόνος, ψηφίσματα Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και σχετική πρότασή μου, αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στα αρμόδια υπουργεία να μην πραγματοποιηθεί καμία εγκατάσταση περισσότερων μαθητών–προσφύγων στα Δημοτικά σχολεία για το τρέχον σχολικό έτος». Επίσης, συμπλήρωσε ότι «στη Δομή της Ριτσώνας φιλοξενούνται ήδη περίπου 3.000 πρόσφυγες. Όταν αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή, ήταν περίπου 800. Είναι σαφής η θέση μας ως Δήμος ότι η Δομή δεν πρέπει να επεκταθεί, διότι η περαιτέρω γκετοποίηση και η δημιουργία δομών μαμούθ, μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν»».
Σε άλλο σημείο αναφέρει το «VICE»:

«Η αντίδραση χιλιάδων πολιτών για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης της Χαλκίδας ήταν άμεση. Δεκάδες είναι μέχρι στιγμής τα σχόλια στον επίσημο λογαριασμό του δήμου στο Facebook, με πολλά από αυτά να κάνουν αναφορά για ρατσιστικές πρακτικές και κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παράλληλα, διαδικτυακό ψήφισμα που απαιτεί την ανάκληση της απόφασης έχει συγκεντρώσει ως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, περισσότερες από 3.080 υπογραφές. Ο 25χρονος Νίκος Κοροβέσης είναι μέλος της συλλογικότητας El Camino που δημιούργησε το ψήφισμα στο Διαδίκτυο και την Τρίτη το μεσημέρι, βρέθηκε έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Χαλκίδας για να δηλώσει την αντίθεσή του στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής. «Αγανάκτηση και οργή. Αυτό αισθάνθηκα όταν διάβασα  την απόφαση.

Πιστεύω πως το υπόβαθρο είναι καθαρά ρατσιστικό, ενώ η έλλειψη υποδομών και η πανδημία χρησιμοποιούνται ως πρόφαση. Κατά την άποψή μου θίγονται συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, όπως η ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, χωρίς διαχωρισμούς», λέει Νίκος στο VICE».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA