Δημοτικοί σύμβουλοι σε Βάκα: «Ρωτάμε ξανά τι έχει συμβεί με το επίδομα των 600 ευρώ στους πληγέντες και απάντηση δεν μας δίνετε...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δημοτικοί σύμβουλοι σε Βάκα: «Ρωτάμε ξανά τι έχει συμβεί με το επίδομα των 600 ευρώ στους πληγέντες και απάντηση δεν μας δίνετε...»

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Χρήστος Παγώνης, Γιώργος Γιογιός και Βαγγέλης Βαβουλιώτης:

Προς: Την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Δήμητρα Σακελλαράκη

«Την 10 Σεπ 2020 υποβάλλαμε, μέσω υμών, στην κα Δήμαρχο αίτημα γνωστοποίησης στοιχείων που αφορούσαν στο έκτακτο επίδομα των 600 € σε κάθε πληγέντα από τις πλημμύρες της 9-8-2020, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ο πρώτες επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες τους. Μέχρι σήμερα (8-3-2021) δεν έχουμε λάβει καμία έγγραφη απάντηση αν και επανειλημμένα το έχουμε ζητήσει και προφορικά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και ενώ Δήμοι και Υπουργείο αναρτούν στο Διαύγεια όλα αυτά τα έκτακτα βοηθήματα, ο Δήμος Χαλκιδέων τα κρατά επτασφράγιστο μυστικό. Θεωρούμε ότι αυτή η τακτική, (της μη ενημέρωσης του Δ.Σ.), υποτιμά το Δημοτικό Συμβούλιο, κατ΄εξοχήν θεσμό λαϊκής εκπροσώπησης, αλλά παραβιάζει και το άρθρο 10§9 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που ρητά αναφέρει: « Επίσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μπορούν να καταθέτουν γραπτές ερωτήσεις δια της Προέδρου προς την Δήμαρχο και τα αρμόδια όργανα του Δήμου, οι οποίες απαντώνται, εγγράφως, εντός μηνός…». 

Σας επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά την παράβαση των καθηκόντων σας και απαιτούμε να εφαρμοστεί άμεσα ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και να μας δοθούν άμεσα και εγγράφως τα στοιχεία που ζητήσαμε με την από 10/9/2020 ερώτησή μας (Επίδομα 600 € και επίδομα Οικοσκευής), προκειμένου να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA