Κορονοϊός: Καμία βελτίωση στην Εύβοια, παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» - Οι ανακοινώσεις για την παράταση του lockdown και τα self tests (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κορονοϊός: Καμία βελτίωση στην Εύβοια, παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» - Οι ανακοινώσεις για την παράταση του lockdown και τα self tests (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέες περιοχές της χώρας εντάσσονται από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου (27-03-2021) σε καθεστώς «σκληρού» lockdown, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (26-03-2021) ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς...

Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Πέλλας, καθώς και για τους Δήμους Γρεβενών, Κιλκίς και Βέροιας.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») παραμένουν η Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Εύβοιας (εξαιρουμένης της Σκύρου), Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Λέσβου, Ζακύνθου και Μυκόνου. Επίσης οι Δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών, Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας, Καστοριάς και Ορεστίδος.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η παράταση του ειδικού καθεστώτος πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, μέχρι τις 5 Απριλίου, για τη Λέρο και τη δημοτική κοινότητα Γαλατινής του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Επιπλέον, είπε: «Αξίζει να σημειωθεί ότι Ευρυτανία, Αρκαδία, Χίος, Ανώγεια και Σκιάθος εμφανίζουν σαφή βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας, εξέλιξη που αν συνεχιστεί θα επιτρέψει να βγουν από το βαθύ κόκκινο την άλλη βδομάδα».  

Κοντοζαμάνης: «Ετσι θα γίνονται τα self tests»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μίλησε για τον τρόπο διεξαγωγής των self tests και τόνισε πως «κάνοντας self test μια φορά την εβδομάδα θα οδηγηθούμε με ασφάλεια σε επανεκκίνηση δραστηριοτήτων». Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ξεκαθάρισε πως τα τεστ θα είναι ρινικά ή τεστ λήψης σιέλου και θα έχουν απλές οδηγίες χρήσης.

Η διάθεσή των τεστ θα ξεκινήσει αρχές Απριλίου στα φαρμακεία και για να μην υπάρξει συγχρωτισμός θα δοθεί προτεραιότητα στα άτομα έως 67 ετών που είναι εργασιακά ενεργοί.

Σε περίπτωση που κάποιο τεστ είναι θετικό οι πολίτες θα κάνουν rapid σε δημόσια δομή για επιβεβαίωση του αποτελέσματος. Για την δήλωση θετικού αποτελέσματος θα λειτουργήσει η πλατφόρμα selftesting.gov.gr.

Υποχρεωτικό θα είναι το τεστ για του τομείς: ναυτιλίας, εστίασης, τουρισμού, δικαστήρια, ενώ μία φορά την εβδομάδα θα κάνουν τεστ εκπαιδευτικοί και μαθητές.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA