Σχηματάρι: Περιβαλλοντική «βόμβα» από τη φωτιά στο εργοστάσιο - «Κλείστε πόρτες και παράθυρα σε Αυλίδα και Δήμο Τανάγρας...», λέει ο Κελαϊδίτης (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σχηματάρι: Περιβαλλοντική «βόμβα» από τη φωτιά στο εργοστάσιο - «Κλείστε πόρτες και παράθυρα σε Αυλίδα και Δήμο Τανάγρας...», λέει ο Κελαϊδίτης (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται για την μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής (21-03-2021) στο εργοστάσιο ανακύκλωσης «Αφοί Σιακανδάρη ΕΠΕ», που βρίσκεται στο Σχηματάρι και λόγω των εύφλεκτων υλικών γρήγορα εξαπλώθηκε και κάηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα με πλάνα από την φωτιά)...

Ένα 24ωρο μετά ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης απέστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση στο EviaZoom.gr:

«Μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εγκατάσταση στην περιοχή Σχηματαρίου την 21η Μαρτίου 2021, και κατόπιν των σημερινών ελέγχων και αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν από τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου, εκδίδουμε τις ακόλουθες προληπτικές οδηγίες προς τους πολίτες, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τανάγρας και της Δ.Ε. Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων:

- Να λαμβάνονται προφυλάξεις για να αποτρέπεται η είσοδος της τέφρας στα σπίτια όπως να κρατούνται τα παράθυρα και οι πόρτες κλειστά.

- Να γίνει σχολαστικός καθαρισμός των εξωτερικών χώρων των κατοικιών (αυλές, μπαλκόνια).

- Να περιοριστεί η παραμονή των παιδιών και των κατοικίδιων ζώων στους εξωτερικούς χώρους μέχρι να γίνει ο καθαρισμός τους.

- Να σκεπαστούν τυχόν ακάλυπτες δεξαμενές που χρησιμοποιούνται για ύδρευση οικισμών ή για το πότισμα των ζώων.

- Τα προϊόντα φυτικής προέλευσης όπως οπωροκηπευτικά, φρούτα και λαχανικά δεν απορροφούν τους οργανικούς ρύπους αλλά αυτοί επικάθονται στην επιφάνειά τους. Πρέπει να γίνεται σχολαστικό πλύσιμο πριν την κατανάλωση των λαχανικών και των φρούτων που καλλιεργούνται στην περιοχή».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Κόλαση φωτιάς στο Σχηματάρι: Κάηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο ανακύκλωσης «Αφοί Σιακανδάρη ΕΠΕ» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA