Πρεμιέρα για τον αριθμό ταυτότητας και τις κάμερες στις στολές αστυνομικών των ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ για την αντιμετώπιση της αστυνομικής αυθαιρεσίας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πρεμιέρα για τον αριθμό ταυτότητας και τις κάμερες στις στολές αστυνομικών των ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ για την αντιμετώπιση της αστυνομικής αυθαιρεσίας (ΦΩΤΟ)

Πρεμιέρα έκαναν την Τρίτη (23-03-2021) οι κάμερες στις στολές των αστυνομικών των ομάδων ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ της Ασφάλειας Αττικής, όπως είχε εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Η χρήση καμερών θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα από όλους ανεξαιρέτως τους αστυνομικούς των υπηρεσιών πρώτης γραμμής για να καταγράφεται η συμπεριφορά των αστυνομικών για την αντιμετώπιση της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις σε όλη τη χώρα.

Οι κάμερες θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων στην Κατεχάκη, ενώ πρόσβαση θα έχει και ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Η σύνταξη μιας τεχνικής μελέτης για τα προσωπικά δεδομένα από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο (ΕΣΚΕΔΙΚ) ολοκληρώθηκε και η ενεργοποίηση και πιλοτική χρήση τους ξεκίνησε σήμερα. Έως αργά χθες γινόταν προσπάθεια να ρυθμιστούν τεχνικές λεπτομέρειες.

Επίσης έναν αριθμό που θα παραπέμπει στην ταυτότητα του αστυνομικού θα φέρουν στο κράνος τους και στις στολές οι αστυνομικοί, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες και το κέντρο επιχειρήσεων ποιος είναι ο κάθε αστυνομικός.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:



Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA