Βίντεο - ντοκουμέντο δείχνει αστυνομικό να πετάει μολότοφ στη Νέα Σμύρνη | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Βίντεο - ντοκουμέντο δείχνει αστυνομικό να πετάει μολότοφ στη Νέα Σμύρνη

Εδώ και λίγες ώρες έχει κυκλοφορήσει ευρέως στα social media ένα βίντεο από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, στο οποίο οι χρήστες που το αναπαρήγαγαν, ανέφεραν πως δείχνει έναν αστυνομικό να πετάει βόμβα μολότοφ προς τους διαδηλωτές...

Το βίντεο αυτό αναλύθηκε από την ερευνητική ομάδα «disinfaux collective», μειώθηκε η ταχύτητά του και η εικόνα επικεντρώθηκε στο σημείο από το οποίο εκτοξεύεται η συγκεκριμένη μολότοφ και το αποτέλεσμα που παρουσίασε το Kontra Channel και η εκπομπή «Kontra 24» είναι ξεκάθαρο πως εκτοξεύτηκε από κάποιον που είναι δίπλα στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, φορώντας άσπρο κράνος που παραπέμπει σε μέλος της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Παράλληλα, ο πολίτης που κατέγραψε το βίντεο μίλησε στην εκπομπή και είπε πως είναι κάτοικος Νέας Σμύρνης και συμμετείχε για πρώτη φορά σε διαδήλωση. Μάλιστα, είπε πως είχε την εντύπωση πως οι αστυνομικοί ήθελαν να σκοτώσουν την Τρίτη.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος λίγα λεπτά μετά την προβολή του βίντεο, παρενέβη στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό και χαρακτήρισε «επικίνδυνο» τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Το βίντεο απαιτεί απαντήσεις. Δεν υπάρχει καλό ενδεχόμενο, δεν υπάρχει καλό σενάριο αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση. Είτε είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η μολότοφ έχει φύγει από χέρια αστυνομικού, είτε είναι ξεκάθαρο ότι έχει φύγει από χέρια ανθρώπου ο οποίος μπορεί να μην φοράει στολή, αλλά ήταν δίπλα στους αστυνομικούς και άρα υπάρχει ευθύνη στους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί», τόνισε.

Πρόσθεσε δε: «Είναι άλλο ένα επιχείρημα που κάνει ξεκάθαρο ότι πρώτον, ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος γι' αυτή τη θέση και δεύτερον, η ομάδα "ΔΡΑΣΗ" είναι μια επικίνδυνη ομάδα, δεν είναι μια ομάδα που έχει σχέση με την Ασφάλεια, είναι μια ομάδα που πρέπει να διαλυθεί όπως είχε διαλυθεί η ομάδα "ΔΕΛΤΑ", είναι μια ομάδα τρομοκρατίας, είναι μια ομάδα ανασφάλειας».

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA