Απομακρύνεται το «Πάσχα στο χωριό» - «Εδώ γίνεται πόλεμος και εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;», λένε οι λοιμοξιολόγοι | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Απομακρύνεται το «Πάσχα στο χωριό» - «Εδώ γίνεται πόλεμος και εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;», λένε οι λοιμοξιολόγοι

Απομακρύνεται το σενάριο για το «Πάσχα στο χωριό», με την κυβέρνηση να μην επιθυμεί να θέσει σε κίνδυνο το σταδιακό και ασφαλές άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Άλλωστε οι ειδικοί δεν έχουν δει τα δεδομένα να βελτιώνονται, κάτι που θα επέτρεπε ίσως την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων μεταξύ των περιφερειών...

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα δεδομένα που θα ισχύσουν φέτος το Πάσχα, αν θα επιτρέπονται ή όχι οι μετακινήσεις εκτός Νομού.

Ερωτηθείσα σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χθες, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, έκανε γνωστό πως η επιτροπή των ειδικών θα αξιολογήσει την υγειονομική κατάσταση και θα κάνει τις εισηγήσεις της. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση θα είναι αυτή που λάβει και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της.

Άλλωστε, οι περισσότεροι επιστήμονες εμφανίζονται διστακτικοί στη μετακίνηση των πολιτών μεταξύ των νομών και καλούν τους πολίτες να επιδείξουν υπομονή. Χαρακτηρηστικά η Ελένη Γιαμαρέλου τάχθηκε κατά των διαπεριφερειακών μετακινήσεων «όταν μόλις την Κυριακή είχαμε 500 εισαγωγές στα νοσοκομεία».

«Εδώ γίνεται πόλεμος και εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;»

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίζεται και η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, καθώς δήλωσε σε συνέντευξή της ότι «Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία», αναφέροντας ότι «Προχτές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς».

Η Μ. Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε τη μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα 40-45% από αυτούς που έχουν έρθει και νοσηλεύονται, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη και ένα 25% που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ ήταν η σειρά τους. Τόνισε μάλιστα ότι αυτοί που νοσηλεύονται αυτή την εποχή είναι νέοι.

Όπως είπε, ο αριθμός των νοσηλευομένων εντός και εκτός ΜΕΘ, βρίσκεται ακόμη σε υψηλά επίπεδα.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις του Πάσχα δήλωσε ότι «Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA