Επιστολή διαμαρτυρίας για το επικείμενο κλείσιμο της Alpha Bank στη Κάρυστο | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επιστολή διαμαρτυρίας για το επικείμενο κλείσιμο της Alpha Bank στη Κάρυστο

Ακολουθεί η κοινή επιστολή διαμαρτυρίας για την απόφαση κλεισίματος του υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Κάρυστο που εστάλη στο EviaZoom.gr από τους περιφερειακούς συμβούλους Εύβοιας Άννα Καρύκα, Σταμάτη Γκάβαλη, Γιώργο Πατσιούρα, Ανδρέα Δάβρη, Θεοδώρα Ακριώτου και Δημήτρη Αναγνωστάκη:

«Ο Δήμος Καρύστου, με πληθυσμό περίπου 12.000 κατοίκους, βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Εύβοιας και αποτελεί τουριστικό προορισμό, ειδικά τα καλοκαίρια, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός να υπερδιπλασιάζεται. Οι δημοτικές ενότητες που περιλαμβάνει είναι της Καρύστου, του Μαρμαρίου, του Καφηρέα και των Στύρων.

Η πρόσβαση γίνεται διά ξηράς μέσω της επαρχιακής οδού Λέπουρα- Κάρυστος, και διά θαλάσσης, μέσω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του λιμανιού του Μαρμαρίου με αυτό της Ραφήνας και του λιμανιού των Στύρων με αυτό της Αγίας Μαρίνας. Το υποκατάστημα Alpha Bank της περιοχής, το οποίο λειτουργεί αδιαλείπτως εδώ και 33 έτη, εξυπηρετεί γεωγραφικά όλες αυτές τις περιοχές που προαναφέρονται και χιλιάδες κόσμο ανά έτος.

Με ιδιαίτερη λοιπόν ανησυχία, πληροφορηθήκαμε την πρόθεση κλεισίματος του εν λόγω υποκαταστήματος εν μέσω πανδημίας, και σε μια περίοδο γενικότερης υποβάθμισης της περιοχής, δεδομένων των ελαχίστων πλέον ακτοπλοϊκών δρομολογίων και της κακής ποιότητας του οδικού δικτύου, λαμβανομένου υπόψη ότι τα κοντινότερα υποκαταστήματα Alpha Bank εκτός του Δήμου Καρύστου, είναι αυτό του Αλιβερίου (σε απόσταση 80 χιλιομέτρων) και της Ραφήνας (ακτοπλοϊκή διασύνδεση).

Με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας, περιμένουμε από εσάς να λάβετε υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής αλλά και το γεγονός ότι το κατάστημα αυτό εξυπηρετεί πλήρως τα έξοδά του και έναν μεγάλο αριθμό πελατών, επαγγελματίες, εργαζόμενους, τουρίστες και άτομα τρίτης ηλικίας, που αδυνατούν να πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω web banking, πόσω δε μάλλον να ταξιδεύουν με σκοπό την επίσκεψη άλλου υποκαταστήματος Alpha τράπεζας. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το κόστος των μετακινήσεων, το οποίο αποτελεί, εκτός των άλλων, έμμεση υπονόμευση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, εμείς οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Εύβοιας, που εκπροσωπούμε τους συμπολίτες μας και έχοντας εισπράξει την αγωνία και ταυτόχρονα τη διαμαρτυρία τους, σας καλούμε να ανακαλέσετε άμεσα την απόφασή σας, βάζοντας τέλος στην περαιτέρω απαξίωση και ταλαιπωρία των συμπολιτών μας στο Δήμο Καρύστου αλλά και στην έκδηλη δυσαρέσκεια όλων των επαγγελματικών κλάδων».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA