Self tests - Λύκεια: 35 μέχρι στιγμής οι θετικοί μαθητές και καθηγητές | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Self tests - Λύκεια: 35 μέχρι στιγμής οι θετικοί μαθητές και καθηγητές

Για την εξέλιξη του self testing από την πλευρά μαθητών και καθηγητών ενόψει του ανοίγματος των Λυκείων από τη Δευτέρα (12-04-2021) μίλησε ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος...
Σύμφωνα με όσα είπε, η κυβέρνηση παρακολουθεί διαρκώς τη δήλωση των αποτελεσμάτων των self tests, στα οποία έχουν ξεκινήσει ήδη να υποβάλλονται οι μαθητές και καθηγητές.
«Μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής (11-04-2021) 35 μαθητές και καθηγητές έχουν βρεθεί θετικοί», τόνισε ο Άκης Σκέρτσος, χωρίς να αναφέρει τις περιοχές, προσθέτοντας πως αν δεν υπήρχε αυτή η μέθοδος, τότε η διασπορά στα σχολεία, από την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους, θα ήταν δεδομένη.
Παράλληλα, διαθέσιμη είναι από σήμερα Κυριακή η υπηρεσία της δήλωσης αποτελεσμάτων των self tests και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.
Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτικό να δηλώνουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ (θετικό ή αρνητικό) και κατά την προσέλευση στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, ώστε η επαναλειτουργία των γενικών και επαγγελματικών Λυκείων όλης της χώρας από τη Δευτέρα 12 Απριλίου να γίνει με ασφάλεια.
Παραμένει η ισχυρή σύσταση για αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, αφού το self test, είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο που αφορά κυρίως στην έγκαιρη ανίχνευση ασυμπτωματικών φορέων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA