H υπερβολική χαλάρωση στα μέτρα τρομάζει τους ειδικούς - Θα επιβάλλεται τοπικό αυστηρό lockdown όπου χρειαστεί | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

H υπερβολική χαλάρωση στα μέτρα τρομάζει τους ειδικούς - Θα επιβάλλεται τοπικό αυστηρό lockdown όπου χρειαστεί

Ελάχιστα μόλις 24ωρα μετά την άρση του lockdown και οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τόσο στην Αθήνα και στη Χαλκίδα, αλλά και σε άλλες περιοχές, έχουν ήδη προβληματίσει τους λοιμωξιολόγους που φοβούνται πως η χαλάρωση των μέτρων δημιούργησε και ένα αίσθημα… χαλαρότητας στους πολίτες ενώ δεν θα έπρεπε...

Την ώρα μάλιστα που ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει ακόμη σε υψηλά επίπεδα και η σταθεροποίηση του επιδημιολογικού φορτίου βρίσκεται σε μια εύθραυστη ισορροπία.

Οι ειδικοί προειδοποιούν για αυτές τις εικόνες χαλάρωσης και τονίζουν πως προς τα τέλη του μήνα θα φανεί εάν υπάρχει επίπτωση, και σε ποιο βαθμό, από την άρση του lockdown στους επιδημιολογικούς δείκτες. Αναμένουν δε πως ο αριθμός των νέων διαγνώσεων δεν θα μειωθεί εύκολα, τόσο εξαιτίας της ανόδου της κινητικότητας, όσο και της διενέργειας self test στα σχολεία, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνουν πως ενώ υπάρχει βελτίωση στο δείκτη θετικότητας, στο δείκτη μετάδοσης του ιού, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στους διασωληνωμένους ασθενείς, ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και θα επιβάλλεται τοπικό αυστηρό lockdown στις περιοχές που θα υπάρχει διασπορά κορονοϊού.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA