Κάηκαν σπίτια σε Κορινθία και Μέγαρα: «Φύγετε από τα σπίτια σας κινδυνεύετε...», φώναζαν τα μεγάφωνα των περιπολικών της αστυνομίας - Στις φλόγες και το εξοχικό της Μπέσσυ Αργυράκη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κάηκαν σπίτια σε Κορινθία και Μέγαρα: «Φύγετε από τα σπίτια σας κινδυνεύετε...», φώναζαν τα μεγάφωνα των περιπολικών της αστυνομίας - Στις φλόγες και το εξοχικό της Μπέσσυ Αργυράκη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πύρινη κόλαση στην Κορινθία με την φωτιά να φτάνει μέχρι τα Μέγαρα - Κάηκαν πολλά σπίτια...

Η φωτιά τις τελευταίες ώρες έχει κάψει κατοικίες και μεγάλο μέρος δάσους και συνεχίζει την τρελή πορεία της ακόμα και τώρα.

Στις φλόγες τυλίχθηκε και το εξοχικό της τραγουδίστριας Μπέσσυ Αργυράκη.

«Είναι ένας εφιάλτης από τον οποίο περιμένω να ξυπνήσω… Κάτι που δεν μπορεί να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Πράγματα μιας ζωής, να βλέπεις να γίνονται στάχτη… Δεν είναι εύκολο να το αντιμετωπίσει κανείς», λέει στην κάμερα.
Ο “παράδεισος” της οικογένειάς της, λέει πως ήταν αυτό το σπίτι. Τώρα θυμίζει κόλαση. Καταστράφηκε μεγάλο μέρος του. Βουρκώνει η Μπέσυ Αργυράκη στην σκέψη ότι μπορεί να μην γλίτωσε το ένα από τα δύο σκυλάκια της: «Δεν μπορεί, κάπου θα είναι γύρω εδώ… Εγώ θα μείνω εδώ, θα περιμένω να γυρίσει, φοβάμαι μην έχει πέσει στη φωτιά. Θα το περιμένω…»

Εφιαλτική νύχτα σε Κορινθία και Μέγαρα

Οι σειρήνες ούρλιαζαν όλη τη νύχτα προκειμένου να απομακρύνουν τους κατοίκους των οικισμών.

«Φύγετε, κινδυνεύετε»

Περιπολικά της Αστυνομίας από τα μεγάφωνα ειδοποιούσαν ξανά και ξανά τους πολίτες ότι κινδυνεύουν. «Μας είπαν να απομακρυνθούμε… τώρα θα μείνω στο αυτοκίνητο… δεν έχω αλλού να πάω» σημείωσε ένας κάτοικος της περιοχής.

Οι κάτοικοι ανήμποροι να αντιδράσουν, έβλεπαν τις τεράστιες φλόγες να κατακαίνε τις περιουσίες και τα νοικοκυριά τους. «Ήταν 700 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο… τρέχαμε… καταστροφή τώρα» σημείωσε ένας άλλος.

Ολονύχτια μάχη

Οι εστίες της φωτιάς αμέτρητες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας δόθηκε τιτάνια μάχη σε πολλούς οικισμούς. Η φωτιά μαινόταν ανεξέλεγκτη και έφτασε μια ανάσα από τα Μέγαρα.

Πυροσβέστες και κάτοικοι έδωσαν μάχη όλο το βράδυ με τις φλόγες, σε δύσκολες συνθήκες αφού οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν ισχυροί και η περιοχή δύσβατη.

Εν τω μεταξύ, ένας κτηνοτρόφος μόλις που πρόλαβε να πάρει τα ζώα, όταν οι φλόγες έζωσαν το μαντρί του. Κατάφερε να τα οδηγήσει με ασφάλεια μακριά από το πύρινο μέτωπο.

Θέλησε να δει μετά από ώρες τι απέμεινε στη μονάδα του και… μόνο κάποια σημάδια από την περίφραξη θυμίζουν την μέχρι χθες περιουσία του. «Το μαντρί εδώ ήταν, η στάνη… Έχω και τρία παιδιά, ζούσαμε από αυτό. Τώρα δεν υπάρχει ζωή, τελειώσαμε…», λέει.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA