Στο δημόσιο μαιευτήριο «Έλενα»: Στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν διευθυντή γυναικολόγο που ζητούσε από έγκυο «φακελάκι» 500 ευρώ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στο δημόσιο μαιευτήριο «Έλενα»: Στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν διευθυντή γυναικολόγο που ζητούσε από έγκυο «φακελάκι» 500 ευρώ

Στη σύλληψη γιατρού δημόσιου νοσοκομείου για «φακελάκι» προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων που εδρεύει στην Αθήνα...

Είχε προηγηθεί καταγγελία μιας εγκύου, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός απαίτησε χρηματικό ποσό 500 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει ιατρική πράξη. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για γυναικολόγο, διευθυντή στο δημόσιο μαιευτήριο «Έλενα», ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία εγκύου στον 9ο μήνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 20χρονης εγκύου, τον περασμένο Μάρτιο, όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον συγκεκριμένο γιατρό στο γραφείο του στο νοσοκομείο «Έλενα», απαίτησε 500 ευρώ για να της κάνει καισαρική.

Επέμεινε στην απαίτηση του και κατά τις επόμενες 5 έως 6 επισκέψεις της εγκύου, με την πρόφαση ότι τα χρήματα δεν ήταν μόνο για τον ίδιο, αλλά και για άλλους γιατρούς που θα απασχολούνταν στην επέμβαση. Σύμφωνα με την καταγγελία έφτασε στο σημείο να εκβιάσει την έγκυο ότι δε θα της δώσει τις εξετάσεις της, αν δεν του έδινε τα 500 ευρώ!

Η νεαρή γυναίκα απευθύνθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στην Αθήνα στις 7 Μαΐου. Η 20χρονη, όπου μαζί με τους αστυνομικούς, τηλεφώνησε στον γιατρό σε ανοιχτή ακρόαση, επιβεβαιώνοντας έτσι την καταγγελία της ότι της ζητούσε φακελάκι για να προχωρήσει στην επέμβαση καισαρικής.

Το πρωί της 11ης Μαΐου, η έγκυος με τον σύντροφό της επισκέφθηκαν τον διευθυντή στο γραφείο του στο Νοσοκομείο και έδωσαν τον φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που της είχαν δώσει οι αστυνομικοί. Ο γυναικολόγος απαίτησε άλλα 150 ευρώ.

Όταν το ζευγάρι αποχώρησε από το γραφείο εισήλθαν οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων και συνέλαβαν τον γυναικολόγο με το φακελάκι στην τσέπη που υποστήριξε ότι του το είχε προσφέρει από μόνη της η 20χρονη ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και δε γνώριζε το ποσό που περιείχε.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA