Βουλή: Με πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Βουλή: Με πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε επί της Αρχής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου...

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, καταψήφισαν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση ενώ το ΜέΡΑ 25 επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης κατά την ολοκλήρωση και της κατ' άρθρων συζήτηση του νομοσχεδίου τόνισε πως το παρόν σχέδιο νόμου το μόνο που δεν μπορεί να το χαρακτηρίσεις είναι πως είναι δειλό και άτολμο όπως το χαρακτηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δειλό και άτολμο» είπε ο αναπληρωτής Υπουργός «είναι ένα σχέδιο νόμου ή ένας νόμος, ο οποίος, στο τέλος δεν θα φέρει αποτελέσματα όπως ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018.

Τόνισε πως το παρόν σχέδιο νόμου κινείται με το σωστό βηματισμό και το αποτέλεσμα θα φανεί πολύ γρήγορα. Ζήτησε να μην συγχέονται η άδεια εγκατάστασης με την άδεια λειτουργίας καθώς πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα. Ανέφερε πως δεν μπορεί να μην υπάρχει ένας χρονικός προσδιορισμός στις άδειες κατασκευής.

Σχετικά με την κριτική για την χωροθέτηση των περιοχών και το θέμα της γης υψηλής παραγωγικότητας, ο Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε πως «θα πρέπει, επιτέλους, να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση. Θέλουμε τη γη υψηλής παραγωγικότητας να την έχουμε διαθέσιμη για τα παιδιά μας, αύριο; Για τις επόμενες γενιές;»

Επισήμανε ότι ο νόμος «δεν «πιάνει» τις άδειες που έχουν ήδη εγκριθεί ή τις άδειες που βρίσκονται ήδη σε φάση έγκρισης. Υπογράμμισε πως « η συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορεί να γίνει, είτε σε θερμοκήπιο ανοιχτού τύπου, είτε σε θερμοκήπιο κλειστού τύπου. Είναι μία υδροπονική ή αεροπονική δραστηριότητα, που σημαίνει ότι δεν απαιτείται το έδαφος, για να τα φυτέψουμε. Η δε καλλιέργεια σε θερμοκήπια κλειστού τύπου σημάνει ότι αυτή μπορεί να γίνει σε γη χαμηλής παραγωγικότητας».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA