H Κίνα επιστρέφει σε αυστηρό lockdown - Σε χώρους εστίασης που είχαν ανοίξει έγινε η μεγαλύτερη μετάδοση του ιού | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

H Κίνα επιστρέφει σε αυστηρό lockdown - Σε χώρους εστίασης που είχαν ανοίξει έγινε η μεγαλύτερη μετάδοση του ιού

Η Κίνα βιώνει ένα πανδημικό deja vu: Γειτονιές ξανά σε αυστηρό lockdown, χιλιάδες σε καραντίνα, εκατομμύρια πολίτες περνούν από έλεγχο μέσα σε μερικές μέρες, ενώ οι επιβάτες από το εξωτερικό μένουν κλειδωμένοι για μέρες ή και μήνες κατά περίπτωση...

Οι συνθήκες του 2020 φαίνεται να επιστρέφουν στην Κίνα και θα συνεχίσουν να αποτελούν κεντρικό κομμάτι της κινεζικής καθημερινότητας δεδομένων των επανεμφανίσεων του κορονοϊού.

Η Κίνα είχε φανεί να ελέγχει απολύτως την πανδημία πριν ένα χρόνο. Ωστόσο εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζων παραμένουν ανεμβολίαστοι. Νέες παραλλαγές του κορωνοϊού έχουν εμφανιστεί και τα ερωτήματα παραμένουν σχετικά με το εάν τα κινεζικά εμβόλια είναι σε θέση να σταματήσουν τη μετάδοσή τους.

Τα νεότερα κρούσματα προέρχονται από τη μεγαλούπολη της Γκουανγκζού. Οι αρχές αποδίδουν το τοπικό πρόβλημα στη μετάλλαξη Δέλτα που έχει σαρώσει την Ινδία. Η πόλη, πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, ήλεγξε σχεδόν όλο τον πληθυσμό της (που αριθμεί 18,7 εκατομμύρια κατοίκους) από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη, και κάποιους από τους πολίτες και για δεύτερη φορά. Πάνω από 180.000 κάτοικοι σε γειτονιές της Γκουανγκζού έχουν τεθεί σε απόλυτο lockdown, και δεν μπορούν να βγουν από την εξώπορτα παρά μόνο για ιατρικό έλεγχο.

Η μεγαλύτερη μετάδοση του ιού φαίνεται ότι έγινε σε χώρους εστίασης, με τη μεταδοτικότητα να ξεπερνά κάθε προηγούμενο στον ενάμιση χρόνο που βιώνει την πανδημία η Κίνα, σύμφωνα με τον Ζανγκ Ζουμπίν, υποδιευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων της πόλης.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA