Στη φύλαξη πρώην Υπουργού εργαζόταν ο διεφθαρμένος αστυνομικός που νοίκιαζε με 2.000 ευρώ τον ασύρματό του σε κακοποιούς Ρομά - Άφαντοι άλλοι 6 ασύρματοι της Αστυνομίας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Στη φύλαξη πρώην Υπουργού εργαζόταν ο διεφθαρμένος αστυνομικός που νοίκιαζε με 2.000 ευρώ τον ασύρματό του σε κακοποιούς Ρομά - Άφαντοι άλλοι 6 ασύρματοι της Αστυνομίας

Σπίτι πρώην Υπουργού στα νότια προάστια της Αττικής φέρεται να φύλαγε ο διεφθαρμένος αστυνομικός που νοίκιαζε υπηρεσιακό ασύρματο σε διαρρήκτες Ρομά...

Οι «αδιάφθοροι» του Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησαν στις 2 Ιουνίου 2021 έρευνα στο Αστυνομικό Τμήμα όπου υπηρετεί ο αστυνομικός, προκειμένου να εξακριβώσουν εάν λείπει ο επίμαχος ασύρματος. Από την έρευνα προέκυψε ότι στις 28 Αυγούστου 2020 είχε δηλωθεί η απώλειά του.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ασύρματος χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά από αστυνομικούς που εκτελούσαν υπηρεσία εξωτερικής φρούρησης στο σπίτι πρώην Υπουργού.

«Ταρίφα» τα 2.000 ευρώ

Για την υπόθεση κατηγορούνται δύο Ρομά διαρρήκτες (οι αποδέκτες του ασυρμάτου), ο αστυνομικός και ο «μεσολαβητής» μεταξύ του αστυνομικού και των διαρρηκτών.

Ο «μεσολαβητής» κατέθεσε ότι στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2020 ζήτησε από τον αστυνομικό έναν ασύρματο και θα του έδινε ως αντάλλαγμα το ποσό των 2.000 ευρώ το μήνα.

Στις αρχές Οκτωβρίου 2020 ο αστυνομικός παρέδωσε έναν ασύρματο σε εκείνον και αυτός τον παρέδωσε σε Ρομά που κατηγορούνται για κλοπές και διαρρήξεις.

Τα 2.000 ευρώ θα τα έπαιρνε ο αστυνομικός, ενώ ο μεσολαβητής ήθελε τη δική του «προμήθεια». Έτσι ζητούσε από τους Ρομά 3.000 ευρώ το μήνα, εκ των οποίων τα 2.000 θα κατέληγαν στον αστυνομικό και τα 1.000 σε εκείνον.

Σύμφωνα με την κατάθεση, οι Ρομά που κατείχαν τον ασύρματο έδωσαν δύο ή τρεις φορές χρήματα και μετά διέκοψαν τη συνεργασία αφού λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν μπορούσαν να τον χρησιμοποιήσουν.

Στις αρχές Μαΐου ο μεσολαβητής επικοινώνησε με τον διαρρήκτη, στον οποίο είχε παραδώσει τον ασύρματο και συμφώνησαν ότι θα αρχίσουν και πάλι τις πληρωμές προς αυτόν.

Όμως στα τέλη του Μαΐου οι διαρρήκτες που συνελήφθησαν από τους «αδιάφθορους» έμαθαν ότι ο μεσολαβητής είχε παραχωρήσει τον ασύρματο σε κάποιους άλλους Ρομά και τον επισκέφτηκαν στο σπίτι του, ζητώντας επιτακτικά να παραδώσει τον ασύρματο και πάλι σε εκείνους.

Ο μεσολαβητής φοβήθηκε και έτσι μερίμνησε για να περιέλθει ξανά στην κατοχή τους ο ασύρματος από την άλλη ομάδα όπου τον είχε παραδώσει. Το βράδυ της 30ης Μαΐου 2021 συναντήθηκε με τους διαρρήκτες που συνελήφθησαν από τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων στην Πετρούπολη.

Μαζί τους ήταν τρία άγνωστα άτομα που αφαίρεσαν το τσαντάκι που περιείχε τον ασύρματο και αφού τον τοποθέτησαν στο αυτοκίνητό τους πήγαν στα Άνω Λιόσια.

Εκεί του δήλωσαν ότι θα δουλεύει με αυτούς και ότι θα του δίνουν 4.000 ευρώ το μήνα για τον ασύρματο.

Ο μεσολαβητής συμφώνησε και έθεσε σε λειτουργία τον ασύρματο για να τους δείξει πως λειτουργεί.

Πώς εντοπίστηκε ο ασύρματος

Ένα δύσκολο κομμάτι της αστυνομικής επιχείρησης (πέραν των συλλήψεων) ήταν ο εντοπισμός του ασυρμάτου. Για την απώλειά του το Αστυνομικό Τμήμα των νοτίων προαστίων είχε ενημερώσει εγγράφως και το Τμήμα Ασφαλείας.

Το πρωί της 3ης Ιουνίου έγινε έρευνα (με τη βοήθεια τεχνικών της αρμόδιας εταιρίας) και εξακριβώθηκε ότι ο ασύρματος εξέπεμψε τελευταία φορά το μεσημέρι της 2ης Ιουνίου στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Αστυνομικοί μετέβησαν εκεί και ενημερώθηκαν ότι ο ασύρματος βρίσκεται σε λειτουργία ευρισκόμενος εν κινήσει με κατεύθυνση από τη λεωφόρο Νάτο προς τον περιφερειακό Αιγάλεω.

Ακολούθως μέσω της οδού Κωνσταντινουπόλεως κατέληξε στα Άνω Λιόσια μέσα σε καταυλισμό Ρομά όπου και απενεργοποιήθηκε. Ακολούθησαν έρευνες, μέχρι που τελικά εντοπίστηκε ο ασύρματος μέσα σε αυτοκίνητο που βρισκόταν έξω από το σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων στα Άνω Λιόσια.

Αποκάλυψη: Αφαντοι άλλοι 6 ψηφιακοί ασύρματοι της Ελληνικής Αστυνομίας

Αυξάνεται ο προβληματισμός για τους «χαμένους ασυρμάτους» της ΕΛ.ΑΣ που καταλήγουν πιθανόν σε χέρια επικίνδυνων κακοποιών!

Νέος εσωτερικός έλεγχος των τελευταίων ωρών ανέδειξε – όπως αποκαλύπτει «tovima.gr» ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, εξι ψηφιακοί φορητοί πομποδέκτες που βρίσκονταν σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Αθήνας έχουν χαθεί. Χωρίς μάλιστα να μπορεί να προσδιορισθεί ούτε ποιος είναι ο «παραλήπτης» τους, αλλά ούτε σε ποια χρονική στιγμή εξαφανίσθηκαν από το εν λόγω αστυνομικό τμήμα, το οποίο θεωρείται από τις πιο κρίσιμες υπηρεσίες για την αστυνόμευση της Αθήνας.

Είναι ακόμη εντυπωσιακό, ότι ενώ η διαπίστωση για την «εξαύλωση» των ψηφιακών ασυρμάτων της ΕΛ.ΑΣ είχε υπάρξει από τα τέλη Φεβρουαρίου 2021 δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ετσι μόνο τα τελευταία 24ωρα υπήρξε δήλωση απώλειας, ενημέρωση κεντρικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ κι αναμένεται παρέμβαση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που πιθανόν θα κληθεί να εξακριβώσει τι έχει συμβεί.

Κι όλα αυτά μόλις τρία 24ωρα μετά από έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν διαπιστώσει ότι ψηφιακός ασύρματος (με κωδικοποιημένο σήμα) που είχε «εξαφανισθεί» από αστυνομικούς φρουρούς πολιτικού προσώπου στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου είχε καταλήξει σε συμμορία ληστών στην δυτική Αττική, τα μέλη της οποίας κατέγραφαν τις επικοινωνίες της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αποφεύγουν συλλήψεις, ελέγχους κλπ.

Επιπλέον στις αρχές του χρόνου είχε προκύψει ότι ένας 58χρονος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούσε στην ΓΑΔΑ είχε υπενοικιάσει έναντι 5.000 ευρώ μηναίως τον ασύρματο του, επίσης σε σπείρες διαρρηκτών και ληστών στα δυτικά προάστια.

Σημειώνεται ότι οι έξι χαμένοι ασύρματοι από το αστυνομικό τμήμα της Αθήνας ήταν του συστήματος επικοινωνίας “Tetra” που έχουν αντικατασταθεί σταδιακά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από εκείνους της εταιρείας “Sepura”.

Τωρα αυτοί οι ασύρματοι που έχουν εξαφανισθεί είναι εκτός συστήματος και λειτουργίας, κι έτσι είναι δύσκολο να εντοπισθούν με την διαδικασία ελέγχου στίγματος.

Όμως, όπως εξηγούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, το ζητούμενο είναι να προσδιορισθεί ποιοι ήταν οι αστυνομικοί χρήστες τους, πως και πότε χάθηκαν και να γίνει αντιληπτό για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να ήσαν κι αυτοί σε χέρια ύποπτων προσώπων.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA