Νέο ωράριο λειτουργίας στα super market και καταστήματα τροφίμων - Aνοιχτά από 7:00 το πρωί εως 22:30 το βράδυ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νέο ωράριο λειτουργίας στα super market και καταστήματα τροφίμων - Aνοιχτά από 7:00 το πρωί εως 22:30 το βράδυ

Όλα όσα προβλέπει η νέα ΚΥΑ για το ωράριο λειτουργίας...

Τη δυνατότητα στα καταστήματα τροφίμων (super market, φούρνους, κλπ.), να λειτουργούν από τις 7:00 το πρωί έως τις 22:30 το βράδυ, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Τα έκτακτα μέτρα αφορούν στο σύνολο της Επικράτειας και θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00. 

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται και η άρση του περιορισμού του 1 ατόμου ανά 25 τμ, σε περίπτωση που ο πελάτης προμηθεύεται αυτοδιαγνωστικό τεστ, που ενδεχομένως να είναι και το πρώτο βήμα για την διάθεση των self test και από τα super market, έστω και αν προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από κυβερνητικές πηγές.

Τι αλλάζει στις αποστάσεις και στην παραλαβή self test από super market

Εκτός από το ωράριο, σύμφωνα με το ΦΕΚ διατηρείται ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).

Όμως στην ίδια ΚΥΑ προβλέπεται πως δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή αυτοδιαγνωστικού τεστ, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή. Η εξαίρεση αυτή αφορά καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA