Τα έχασαν και οι σεισμολόγοι: Δεκάδες σεισμοί στη Θήβα «ταρακούνησαν» και την Χαλκίδα - Ο μεγαλύτερος 4,3 Ρίχτερ (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τα έχασαν και οι σεισμολόγοι: Δεκάδες σεισμοί στη Θήβα «ταρακούνησαν» και την Χαλκίδα - Ο μεγαλύτερος 4,3 Ρίχτερ (ΦΩΤΟ)

Από το πρωί του Σαββάτου (10-07-2021) έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 30 μικροσεισμοί στη περιοχή της Θήβας...

Ο μεγαλύτερος ήταν 4,3 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 3:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (11-07-2021), όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στη πόλη της Χαλκίδας.

Ο Διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, επισήμανε πως πρόκειται για μια ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα:

«Είναι μια ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα να έχουμε μικρού μεγέθους σεισμούς σε σύντομο χρονικό διάστημα στη Θήβα. Εδώ και ένα χρόνο η ευρύτερη περιοχή της Θήβας έχει έντονη μικροσεισμική δραστηριότητα η οποία παρακολουθείται ενόργανα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε:

«Έχει ενεργοποιηθεί η Θήβα με μικρές σεισμικές δονήσεις και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Αυτή η ομοβροντία σεισμών συμβαίνει και έχει συμβεί και στο παρελθόν. Είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. Στη Θήβα είχαν προηγηθεί και άλλοι σεισμοί πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά τώρα είναι σε μια έξαρση στο ρήγμα της Θήβας και θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Προς το παρόν είναι δύσκολο να πούμε ότι είναι προσεισμοί ενός μεγαλύτερου γεγονότος. Θα λέγαμε ότι είναι σμήνος μικροσεισμών».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA