Η Περιφέρεια κάνει εργασίες στην Ε.Ο. Ψαχνών - Προκοπίου με κόστος 3 εκ. ευρώ (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Η Περιφέρεια κάνει εργασίες στην Ε.Ο. Ψαχνών - Προκοπίου με κόστος 3 εκ. ευρώ (ΦΩΤΟ)

Δείτε την ανακοίνωση που απέστειλε στο EviaZoom.gr η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, οι δήμαρχοι Διρφύων – Μεσσααπίων Γιώργος Ψαθάς και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης και υπηρεσιακά στελέχη βρέθηκαν νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, στην περιοχή του Νέου Παγώνταμε αφορμή την έναρξη του έργου: «Συντήρηση – Βελτίωση Ε.Ο. Ψαχνά – Προκόπι (Γ΄ Φάση)».

Τα έργα συντήρησης, βελτίωσης και διαπλάτυνσης τμημάτων της Ε.Ο. 77, στο τμήμα από Κυπαρίσσι έως και Νέο Παγώντα, τα οποία σχεδίασε και εκτέλεσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την τελευταία τετραετία, έχουν αναβαθμίσει αισθητά τις κυκλοφοριακές συνθήκες και το επίπεδο οδικής ασφάλειας.

Με τις προηγούμενες και ήδη ολοκληρωμένες εργολαβίες, βελτιώθηκε και διαπλατύνθηκε κατά μία λωρίδα κυκλοφορίας, τμήμα της Ε.Ο. 77, συνολικού μήκους 7,5 χιλιομέτρων περίπου, από την περιοχή του οικισμού Κυπαρισσίου έως την περιοχή του Νέου Παγώντα.

Με το νέο έργο, προϋπολογισμού 3.000.000€ και ποσού σύμβασης 1.336.215,33€ με Φ.Π.Α, θα γίνει βελτίωση - διαπλάτυνση τμημάτων μήκους άνω των 2χιλιομέτρων, από το Νέο Παγώντα έως την περιοχή «Δερβένι».

Με αφορμή την έναρξη της νέας φάσης του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Είμαστε σήμερα εδώ για να ανακοινώσουμε τη συνέχιση ενός έργου, το οποίο έδωσε κυκλοφοριακές λύσεις και αύξησε κατακόρυφα την οδική άνεση και ασφάλεια.

Με την ολοκλήρωση και αυτών των εργασιών, θα παραδώσουμε ένα σημαντικό έργο βελτίωσης της κύριας οδικής αρτηρίας που συνδέει την Κεντρική με την Βόρεια Εύβοια, συνολικού μήκους 10 χιλιομέτρων.

Μαζί με τα μεγάλα έργα που διεκδικούμε σε κεντρικό επίπεδο, όπως η παράκαμψη Χαλκίδας - Νέας Αρτάκης – Ψαχνών, αλλά και τα δικά μας έργα, σε όλα τα κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου, αλλάζουμε τον οδικό χάρτη της περιοχής. Βήμα βήμα, αλλάζουμε όλη τη διασύνδεση της Στερεάς!»

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε:

«Το σπουδαίο για εμάς και χιλιάδες συμπολίτες και επισκέπτες του νησιού μας έργο των διαπλατύνσεων στο τμήμα Ψαχνά-Προκόπι, συνεχίζεται με μια ακόμα σημαντική παρέμβαση σε φυσικό αντικείμενο, προϋπολογισμό και πάνω από όλα ουσία.

Μετά και την ολοκλήρωση της Γ’ φάσης ενός μετρημένου, μεθοδικού και με μεγάλη ανταποδοτικότητα σχεδίου αναβάθμισης του βασικού μας αυτού οδικού άξονα προς τη Βόρεια Εύβοια με 10 χλμ. αναβαθμισμένης οδοποιίας και τελικό συμβασιοποιημένο αντικείμενο ύψους 4,9 εκατ. ευρώ, ένας κρίκος της αλυσίδας των στρατηγικών έργων οδοποιίας που διεκδικούμε για τον τόπο μας γίνεται πραγματικότητα. Συνεχίζουμε, σχεδιάζουμε, εργαζόμαστε και διεκδικούμε τη διασφάλιση και των υπόλοιπων κρίκων».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA