Σαρωτικός ανασχηματισμός: Όλες οι αλλαγές και το «φιάσκο» με τον Συριζαίο Αποστολάκη που υπαναχώρησε στο τέλος | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Σαρωτικός ανασχηματισμός: Όλες οι αλλαγές και το «φιάσκο» με τον Συριζαίο Αποστολάκη που υπαναχώρησε στο τέλος

Αλλαγές στα πρόσωπα που απαρτίζουν την κυβέρνηση έφερε το τέλος του καλοκαιριού, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να ανακοινώνει τον ανασχηματισμό και τα ονόματα των νέων Υπουργών και Υφυπουργών...

Παράλληλα αίσθηση προκάλεσε το «φιάσκο» με την επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη για να αναλάβει τη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, κάτι που είχε αποδεχτεί αρχικά ο ίδιος ωστόσο έπειτα από το κλίμα που διαμορφώθηκε, υπαναχώρησε και είπε τελικώς «όχι» στην πρόταση, καθώς είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Κυβέρνηση μπήκε και ο Ευβοιώτης βουλευτής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος τοποθετήθηκε ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Αλιευτική Πολιτική.

Παρελθόν από την κυβέρνηση αποτελούν οι πρώην Υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Χάρης Θεοχάρης, οι οποίοι έμειναν εκτός, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς τοποθετήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ως Υφυπουργός. Επίσης αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας ο Θανάσης Πλεύρης στη θέση του Βασίλη Κικίλιας, ο οποίος έγινε Υπουργός στο Υπουργείο Τουρισμού.

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη έγιναν οι ακόλουθες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα:

- Συνιστάται Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τις αρμοδιότητες του έως σήμερα Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβανομένης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

- Τη θέση του Υπουργού Προστασίας του πολίτη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

- Τη θέση του Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης.

- Τη θέση της αναπληρωτού Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει η Ασημίνα Γκάγκα.

- Τη θέση του Υπουργού Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλειος Κικίλιας.

- Τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον απόδημο ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

- Τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Νικόλαος Χαρδαλιάς.

- Τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την Αλιευτική Πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου.

- Τη θέση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών αρμόδιου για θέματα μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

- Συνιστάται θέση Υφυπουργού στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με αρμοδιότητα τις υποδομές. Τη θέση αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Καραγιάννης.

- Η θέση του Υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταργείται.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA