Βόρεια Εύβοια: Πύρινη κόλαση στη Λίμνη, κάηκαν σπίτια, αυτοκίνητα και εκκενώθηκαν 6 χωριά! Οι φλόγες έφτασαν στη θάλασσα - Καταγγελίες από κατοίκους για την απουσία εναέριων μέσων (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Βόρεια Εύβοια: Πύρινη κόλαση στη Λίμνη, κάηκαν σπίτια, αυτοκίνητα και εκκενώθηκαν 6 χωριά! Οι φλόγες έφτασαν στη θάλασσα - Καταγγελίες από κατοίκους για την απουσία εναέριων μέσων (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πύρινη κόλαση επικράτησε την Τρίτη (03-08-2021) και στη περιοχή της Λίμνης του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, από πυρκαγιά που ξέφυγε από δασική έκταση στο βουνό και κατάφερε να ξεπεράσει και την τελευταία «ζώνη άμυνας» που είχαν στήσει οι πυροσβέστες κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που οδηγεί από τη Λίμνη στις Ροβιές...

Η ορμή της φωτιάς ήταν μεγάλη πέρασε το δρόμο και έκαψε ότι μπορούσε να βρει μπροστά της. Οι φλόγες σταμάτησαν στη θάλασσα στον οικισμό Σηπιάδα αφού στην πορεία τους μέχρι εκεί, έκαψαν ότι βρήκαν μπροστά τους, είτε πρόκειται για σπίτια, είτε πρόκειται για τουριστικές εγκαταστάσεις, είτε πρόκειται για δάσος. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξημερώματα Τετάρτης: Στο πόδι οι κάτοικοι! Έκτακτο μήνυμα του 112 ότι εκκενώνονται και άλλα χωριά της Λίμνης! (ΦΩΤΟ)

Μέχρι το βράδυ είχαν εκκενωθεί 6 οικισμοί και συγκεκριμένα: Ρετσινόλακος, Σηπιάδα, Χρόνια, Καλαμούδι, Παλιοχώρι και Δαμιά.

Κάηκαν δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα αλλά η συνολική καταγραφή των ζημιών θα γίνει με το πρώτο φως της ημέρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτιά - Λίμνη: «Θα καούν όλα τα σπίτια, ελάτε τώρα!» - Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ με τις φλόγες να περικυκλώνουν τα πάντα!

Εκατοντάδες είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν να περάσουν το βράδυ τους, ωστόσο έγινε γνωστό ότι ήδη έχουν μισθωθεί 150 κλίνες σε διάφορα ξενοδοχεία για αυτούς από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στη Λίμνη βρέθηκε αργότερα συντονιστικό όργανο στο οποίο μετείχαν εκπρόσωποι της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, των δασικών υπηρεσιών, ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας. «Η φωτιά αυτή τη στιγμή καίει ασταμάτητα και τα μέτωπα είναι τρία. Το ένα μέτωπο καίει στο μέσα χωριό Χρόνια, το άλλο στο Μουρτιά και το τρίτο μέτωπο κινείται απειλητικά προς το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Κάηκαν επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι στο EviaZoom.gr αρκετοί κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι είδαν μόλις δύο εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής να κάνουν ρίψεις νερού, αραιά και που, στις φλόγες.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, ενώ μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν 1 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:


Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA