Ο Κύπριος Χρήστος Στυλιανίδης νέος Υπουργός Πολιτικής Προστασίας με Υφυπουργό τον Βαγγέλη Τουρνά (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Κύπριος Χρήστος Στυλιανίδης νέος Υπουργός Πολιτικής Προστασίας με Υφυπουργό τον Βαγγέλη Τουρνά (ΦΩΤΟ)

Ο Κύπριος πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης αναλαμβάνει Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Στη θέση τoυ Υφυπουργού ο πτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς...

Ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου το όνομα του Χρήστου Στυλιανίδη για τη θέση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στον Χρ.Στυλιανίδη θα αποδοθεί τιμητική πολιτογράφηση ενώ η ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκευή (10-09-2021) στις 11:00 το πρωί. Ο Χρήστος Στυλιανίδης διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων απο το 2014 έως το 2019. Την ίδια περίοδο ήταν και Συντονιστής της ΕΕ για τον Έμπολα, θέση στην οποία είχε διοριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Από τις θέσεις αυτές ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Είναι ο «αρχιτέκτονας» του rescEU, της μεγάλης πρωτοβουλίας με την οποία αναβαθμίστηκε ουσιαστικά το ευρωπαϊκό σύστημα πολιτικής προστασίας. Το rescEU είναι σήμερα το σημαντικότερο ευρωπαϊκό εργαλείο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και άλλων κρίσεων όπως πανδημίες και έχει μετουσιώσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε πράξη. Συμπεριλήφθηκε, δε, ανάμεσα στα είκοσι μεγαλύτερα επιτεύγματα της πενταετίας της Επιτροπής Γιούνκερ.

Επίσης ο Βαγγέλης Τουρνάς είναι ο νέος Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στο νεοσύστατο Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Ο Ευάγγελος Τουρνάς είναι πτέραρχος εν αποστρατεία, ενώ έχει διατελέσει και αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας από τις 7 Μαρτίου 2013 έως 27 Φεβρουαρίου 2015.Γεννήθηκε Χανιά, ενώ εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1976 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1980.Είναι απόφοιτος: του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΚΕΑΤ/ΣΗΠ), της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων (ΣΠΑ/Κ), της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Ανωτέρων (ΣΠΑ/Α), του Air Command and Staff College των ΗΠΑ.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA