Δολοφονία 18χρονου στο Πέραμα: Ελεύθεροι και οι 7 αστυνομικοί - Με χειροπέδες και τις μάσκες μέχρι τα μάτια οδηγήθηκαν στον Ανακριτή - Πανηγύρια από συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δολοφονία 18χρονου στο Πέραμα: Ελεύθεροι και οι 7 αστυνομικοί - Με χειροπέδες και τις μάσκες μέχρι τα μάτια οδηγήθηκαν στον Ανακριτή - Πανηγύρια από συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα αφέθηκαν με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 18χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ακόμα ένας 16χρονος...

Έπειτα από 12 ώρες ολοκληρώθηκαν οι απολογίες ενώπιον της 4ης τακτικής Ανακρίτριας Πειραιά με συνήγορο τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια.

Η απόφαση ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (27-10-2021).

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση οι συνδικαλιστές αστυνομικοί αστυνομικοί πανηγύριζαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, ενώ νωρίτερα φώναζαν ότι είναι ήρωες οι 7 αστυνομικοί, μαζί με άλλους συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος με την απόφαση και τόνισε πως αμφισβητεί ότι ο 14χρονος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο εκείνη τη νύχτα καθώς υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί δεν αναγνωρίζουν τον νεαρό:

«Το πρόσωπο αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο με το οποίο διέφυγε. Διαφέρει και ως προς το ύψος και ως προς τον σωματότυπο. Πιθανολογούν, όπως κι εγώ, πως είναι η επιλογή αυτού του προσώπου και μάλιστα λόγω της ηλικίας του, να επιφορτιστεί αυτός τις βαριές κατηγορίες ώστε να μην αποδοθούν σε άλλους».

Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων σε βαθμό πλημμελήματος.

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA