Έτσι αποχαιρέτησαν στη Σκύρο την μακαρίτισσα Φώφη Γεννηματά που πήγαινε συχνά στο νησί (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Έτσι αποχαιρέτησαν στη Σκύρο την μακαρίτισσα Φώφη Γεννηματά που πήγαινε συχνά στο νησί (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ένα λευκό γεράνι αποχαιρέτησαν τη Φώφη Γεννήματα οι γείτονες της στη Σκύρο...

Το έχουν τοποθετήσει στην πόρτα του σπιτιού που φιλοξένησε τις πιο ανέμελες οικογενειακές στιγμές της.

«Εγώ έβαλα το λουλούδι. Είναι ένα απλό μικρό σπίτι. Όταν είχε πρωτοέρθει, δεν πίστευα ότι θα έμενε εδώ αρχηγός πολιτικού κόμματος. Ήταν πολύ απλή» περιέγραψε γείτονάς της.

«Σε αυτή την αυλή καθόταν, διάβαζε, κάναμε όλα τα γλέντια… Το αγαπημένο της τραγούδι ήταν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» αποκάλυψε συγγενής της. 

Το σπίτι στον παραδοσιακό οικισμό της Σκύρου στην περιοχή Μπρουκ, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του συζύγου της, ήταν το καταφύγιο της Φώφης Γεννηματά. Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε τον ζεστό χαρακτήρα της, όπως λέει ο αδερφικός της φίλος Δημήτρης Αγγελής.

Στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στη Σκύρο μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε τρισάγιο για τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.

Έξω από το δημαρχείο της Σκύρου, οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες για τρεις μέρες σε ένδειξη πένθους.

Παρά τα προβλήματα υγείας ποτέ δεν έσβησε το χαμόγελο από τα χείλη της. Στα ταβερνάκια του νησιού θυμούνται μια γυναίκα προσιτή που αγαπούσε την οικογένειά της και τη διασκέδαση με τον απλό κόσμο.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA