Δίκη ψευτογιατρού και συνεργών του: Κατάθεση «φωτιά» του πρώτου μάρτυρα! Θα καταθέσουν συνολικά 69 μάρτυρες κατηγορίας - Άφαντοι Ψευτογιατρός και Μαρκόπουλος | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δίκη ψευτογιατρού και συνεργών του: Κατάθεση «φωτιά» του πρώτου μάρτυρα! Θα καταθέσουν συνολικά 69 μάρτυρες κατηγορίας - Άφαντοι Ψευτογιατρός και Μαρκόπουλος

Εκτός από τον ψευτογιατρό απών από τη δίκη που ξεκίνησε στα Δικαστήρια Αθηνών ήταν και ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος έστειλε δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνολικά αναμένονται να καταθέσουν 69 μάρτυρες κατηγορίας.

Πρώτος μάρτυρας ο γιος θύματος που έχασε τον πατέρα του το 2015.

«Ότι κάναμε, το κάναμε για να βοηθήσουμε» είπε ο μάρτυρας και ξέσπασε σε λυγμούς. «Σύστησαν στη μητέρα μου στο Κιάτο έναν ογκολόγο Νίκο Κοντο που εργάζεται σε Ελβετία και Αμερική και αντιμετωπίζει καρκίνους με εναλλακτικές θεραπείες και βότανα. Αποφασίσαμε να τον καλέσω στο τηλέφωνο. Η πρώτη επικοινωνία ήταν μεταξύ 13-16 Ιουνίου. Του είπα την κατάσταση και τι έχουν κάνει εώς τώρα οι γιατροί. Μου είπε ότι οι γιατροί κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες από φαρμακευτικές εταιρίες και στο εξωτερικό κάνουν πια άλλες θεραπείες» ανέφερε ο μάρτυρας. Ο «μαϊμού» γιατρός σε επόμενη επικοινωνία με τον γιο του ασθενούς, ζήτησε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες. «Είναι δύσκολη περίπτωση αλλά θα μπορούσε να αναλάβει. Μου είπε «αν κάνει αυτά που θα του δώσω». Θα πρέπει να ακολουθεί ένα πρωτόκολλο. Μια διατροφή σε αντιοξειδωτικές ίνες και κάποια εκχυλίσματα και βότανα που παρασκεύαζε ο ίδιος και θα μπορούσαν να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Μου είπε να σταματήσει την χημειοθεραπείες γιατί ο ασθενής γίνεται ράκος, ενώ με τη δίκη του μέθοδο θα ενισχύονταν το ανοσοποιητικό.

Τον ρώτησα πως βλέπει την κατάσταση και είπε ότι είναι δύσκολη αλλά θα αυξήσουμε κατά 80% το προσδόκιμο ζωης. Μου είπε ότι ακόμα και καλά να μη πάει, θα στέκεται στα πόδια μέχρι την τελευταία στιγμή» είπε ο μάρτυρας εξηγώντας ότι ακούγοντας αυτά τα λόγια ένιωσε ελπίδα.

Στη συνέχεια αποκάλυψε το κόστος της βοτανικής αγωγής που ήταν ιδιαίτερα αλμυρή.

«Μου είπε περίπου 7.200 ευρώ. Τον ρώτησα τι βότανα είναι αυτά και αν μπορούσα να τα βρω εγώ. Μου είπε ότι τα φτιάχνει στο εργαστήριο και ότι θα χάσουμε χρόνο να τα μαζέψεις εσύ, δεν γίνεται. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συγκεκριμένη λύση. Στις 23/6 μας έστειλε το πρόγραμμα της διατροφής (το έχω καταθέσει), πρώτα πλάνο αποτοξίνωσης και οδηγίες για τα βότανα μετά».

Και συνέχισε «στις 23/6 τον συναντήσαμε από κοντά στο σπίτι μου στον Νέο Κόσμο, ο μπαμπάς μου σήκωσε το πρωί 7.200, ήρθε από το Κιάτο στην Αθήνα με τη μητέρα μου, ήρθε ο Κοντός με δύο σακούλες βότανα. Στα βότανα στηριζόταν η θεραπεία, δεν υπήρχαν φάρμακα», είπε.

Το «παραμύθι» του γιατρού σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα περιλάμβανε ακόμα και την Μαριάννα Βαρδινογιαννη, που όπως είπε στο γιο του θύματος, «τον παρακαλούσε να θεραπεύσει τα παιδιά στο ίδρυμα της».

Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι ο πατέρας του χειροτέρευε συνεχώς. «Του πήραμε συσκευή οξυγόνου. Ο Κοντός επέμενε να συνεχίσουμε την αγωγή. Δεν κάνει τίποτα το οξυγόνο, θα επανέλθει μόλις τον πιάσουν τα βότανα. Ο μπαμπάς μου δεν μπορούσε να ακολουθήσει την αγωγή. Είχε τυμπανισμούς, πιεζόταν ο πνεύμονας, δεν μπορούσε να πίνει πολλά υγρά, εμείς τον πιέζαμε, και ο ίδιος πιεζόταν να το κάνει για να ακολουθήσει τη θεραπεία. Φτάσαμε τέλος Ιουλίου, όπου ο πατέρας μου είχε μαζέψει υγρό στον πνεύμονα και αναγκαστηκαμε να φωνάξουμε πνευμονολογο στο σπίτι να του κάνει παρακέντηση. Συνεχιζόταν αυτό μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου που πέθανε ο πατέρας μου».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Νοεμβρίου 2021.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Σε εξέλιξη η μεγάλη δίκη! Νέες «βόμβες» για ψευτογιατρό και τον συνεργό Μαρκόπουλο: Προσπάθησε να αναβάλλει τη δίκη για να μείνει ελεύθερος ο σφαγέας «Dr Kontos» - Ο Αλέξης Κούγιας αποκλειστικά στο EviaZoom και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Τσοκάνη (ΒΙΝΤΕΟ) 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ EviaZoom.gr για την υπόθεση του απατεώνα ψευτογιατρού και τον Κώστα Μαρκόπουλο που κατηγορείται ως συνεργός του

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA