Σαρηγιάννης και Τζανάκης προειδοποιούν: «Έως και 11.000 κρούσματα και 120 νεκρούς την ημέρα μέχρι τα Χριστούγεννα» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σαρηγιάννης και Τζανάκης προειδοποιούν: «Έως και 11.000 κρούσματα και 120 νεκρούς την ημέρα μέχρι τα Χριστούγεννα»

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (10-11-2021) στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε ότι θα συνεχίσει η αυξητική πορεία στην πορεία των κρουσμάτων και ότι κοντά στα Χριστούγεννα ενδεχομένως να φτάσουμε και τους 120 νεκρούς ημερησίως...

Επίσης είπε πως θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την αυξητική πορεία κρουσμάτων, με τον ίδιο πολύ ανησυχητικό ρυθμό για τουλάχιστον 7 με 8 ημέρες.

«Ήταν 6.600 κρούσματα ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος των κρουσμάτων, και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα ανέβει περίπου στα 9.400. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μια μέρα με πάνω από 10.000 κρούσματα, με μεγαλύτερη αύξηση των αναγκών για διασωλήνωση, και δυστυχώς πιο γρήγορη αύξηση των θανάτων», είπε χαρακτηριστικά. Σε διασωληνώσεις, όπως εξήγησε ο καθηγητής, μπορούμε να φτάσουμε γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου πάνω από 800 και θα έχουμε κορύφωση της τάξης των 120 νεκρών την ημέρα γύρω στα Χριστούγεννα.

«Στις 550 εισαγωγές θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα»

Νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης (10-11-2021) για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και την αυξητική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων, μίλησε στον ΑΝΤ1 και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, τα προγνωστικά μοντέλα, όπως είπε, δείχνουν ότι τις επόμενες 3 εβδομάδες ο αριθμός των μολύνσεων θα κυμαίνεται μεταξύ 9 και 11 χιλιάδων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, ζητούμενο δεν είναι τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίζονται, αλλά πόσα από αυτά χρήζουν νοσηλείας. Τις τελευταίες μέρες, όπως είπε ο Νίκος Τζανάκης, έχουμε περίπου 400 εισαγωγές καθημερινά στα νοσοκομεία για νοσηλεία και το σημείο στο οποίο το σύστημα υγείας θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα είναι οι 550 περίπου εισαγωγές την ημέρα.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA