Από 3 εως 16 Ιανουαρίου: Ανοιχτά έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα εστίασης & διασκέδασης και χωρίς όρθιους - Υποχρεωτική η μάσκα (FFP2/KN95) και στην εστίαση - Δείτε αναλυτικά (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Από 3 εως 16 Ιανουαρίου: Ανοιχτά έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα εστίασης & διασκέδασης και χωρίς όρθιους - Υποχρεωτική η μάσκα (FFP2/KN95) και στην εστίαση - Δείτε αναλυτικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (27-12-2021) και θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου έως και 16 Ιανουαρίου 2022 με προοπτική επέκτασης αν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν βελτιωθούν:

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην Εστίαση, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Super Market και όπου υπάρχει συνωστισμός.

- Τίθεται υποχρεωτικό ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης (μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες, ψητοπωλεία, ταβέρνες, club, νυχτερινά κέντρα κ.α.) έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα. Η μουσική προς το παρόν επιτρέπεται, αλλά όπως είπε ο Υπουργός Υγείας αν δεν τηρηθεί το μέτρο, θα διακοπεί και η μουσική. Επίσης όχι όρθιοι, απαγορεύεται ο χορός, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.

- Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Όπως είπε ο Υπουργός Υγείας αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

- Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

- Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA