Από 30/12 τα νέα μέτρα: Ρεβεγιόν τελικά μέχρι τις 2:00 και οι νέες ανακοινώσεις Πλεύρη - Ανοιχτά έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα εστίασης & διασκέδασης, χωρίς όρθιους και χωρίς μουσική - Απαγόρευση πάρτι και στα σπίτια - Υποχρεωτική η μάσκα (FFP2/KN95) και στην εστίαση (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Από 30/12 τα νέα μέτρα: Ρεβεγιόν τελικά μέχρι τις 2:00 και οι νέες ανακοινώσεις Πλεύρη - Ανοιχτά έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα εστίασης & διασκέδασης, χωρίς όρθιους και χωρίς μουσική - Απαγόρευση πάρτι και στα σπίτια - Υποχρεωτική η μάσκα (FFP2/KN95) και στην εστίαση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης πήρε ξανά θέση και επανέλαβε τα ίδια μέτρα και κάποια πρόσθετα, τα οποία όπως είπε θα ισχύσουν τελικά τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης (30-12-2021) και όχι από τις 3 Ιανουαρίου όπως είχε τονίσει, πριν λίγα 24ωρα, λόγω της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού στην χώρα...

Όπως είπε:

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην Εστίαση, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Super Market και όπου υπάρχει συνωστισμός.

- Τίθεται υποχρεωτικό ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης (μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες, ψητοπωλεία, ταβέρνες, club, νυχτερινά κέντρα κ.α.) έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα. Απαγορεύεται η μουσική. Επίσης όχι όρθιοι, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.

- Αποκλειστικά και μόνο για την βραδιά της αλλαγής χρόνου, τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα κλείσουν όχι στις 12:00 αλλά στις 02:00 τα μεσάνυχτα, ενώ θα ισχύσουν όλα τα ανωτέρω μέτρα.

- Απαγορεύονται πάρτι σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, προκειμένου να αποφευχθεί η μεταφορά της διασκέδασης σε άλλους χώρους.

- Ισχυρή σύσταση για τεστ από όλους πριν το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς στα σπίτια.

- Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

- Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

- Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA