Ρήμαζαν σπίτια και στη Χαλκίδα: Αστυνομικός ηγετικό μέλος μεγάλης συμμορίας - Χλιδάτη ζωή με πολυτελείς οικίες και αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ρήμαζαν σπίτια και στη Χαλκίδα: Αστυνομικός ηγετικό μέλος μεγάλης συμμορίας - Χλιδάτη ζωή με πολυτελείς οικίες και αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη απόρρητη επιχείρηση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από πολύχρονες έρευνες σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές αρχές της Αττικής...

Νέες αποκαλύψεις για τη μεγάλη συμμορία που είχε διαπράξει δεκάδες διαρρήξεις σπιτιών σε Αττική, Χαλκίδα, Βοιωτία, Λαμία, Πρέβεζα, Αγρίνιο και άλλες περιοχές της χώρας. ολόκληρη τη χώρα. 

Σύμφωνα με με το ρεπορτάζ ηγετικό μέλος της συμμορίας ήταν ένας αστυνομικός που υπηρετεί σε Τμήμα Ασφαλείας, ενώ η έρευνα και για άλλους συνεργούς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός είχε επαφή με ένα από τα μέλη της συμμορίας που είναι Ιρακινός και έχει συνεργείο αυτοκινήτων. Ο συγκεκριμένος έδινε στη συμμορία, έναντι αμοιβής, αυτοκίνητα προκειμένου να κάνουν τις διαρρήξεις και τις κλοπές σε Αττική, Χαλκίδα, Βοιωτία, Λαμία, Πρέβεζα, Αγρίνιο και άλλες περιοχές της χώρας. Οι δράστες στη συνέχεια του τα επέστρεφαν και μετά ο Ιρακινός επικοινωνούσε με τον αστυνομικό προκειμένου να κάνει, έναντι αμοιβής, το εξής:

Επειδή υπήρχε ο φόβος κάποιος να έχει δει το αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιηθεί σε μια διάρρηξη, να έχει κρατήσει τον αριθμό και να τον έχει δώσει στην αστυνομία, αυτό αυτομάτως θα σήμαινε πως από εκείνη τη στιγμή το συγκεκριμένο όχημα θα απασχολούσε την ΕΛ.ΑΣ.Έτσι ο κουτοπόνηρος αστυνομικός έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα της αστυνομίας police online, πληκτρολογούσε τις πινακίδες και έβλεπε αν υπήρχε τέτοια καταχώριση και άρα αν κάποιο αυτοκίνητο θεωρείται ύποπτο και θα το αναζητούσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός δεν έχει συλληφθεί ακόμη, ωστόσο το όνομά του περιλαμβάνεται στη δικογραφία και για το θέμα έχει ενημερωθεί οι αρμόδιοι Εισαγγελέας και Ανακριτής Αθηνών που έχουν αναλάβει αποκλειστικά την υπόθεση.

Η συμμορία είχε διαπράξει δεκάδες διαρρήξεις σπιτιών σε Αττική, Χαλκίδα, Βοιωτία, Λαμία, Πρέβεζα, Αγρίνιο και άλλες περιοχές της χώρας αποκομίζοντας περίπου 400.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν διαπράξει τουλάχιστον 59 διαρρήξεις και η έρευνα συνεχίζεται.

Για την ίδια υπόθεση η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής έπειτα από επιχείρηση σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα συνέλαβε 10 άτομα (συνεργούς) και στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρήκαν κοσμήματα, ακριβά ρολόγια, δεκάδες κινητά τηλέφωνα και πολυτελή αυτοκίνητα. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί 9 άτομα, ηλικίας 19 έως 45 ετών και 45χρονος αλλοδαπός, μέλη της οργάνωσης. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 5 επιπλέον μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για την τρανταχτή υπόθεση.

Στην συμμορία είχαν επιστρατεύσει και γυναίκες οι οποίες είχαν τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Έκαναν έλεγχο στα σπίτια για να βεβαιώνονται ότι έλειπαν οι ένοικοι και επόπτευαν την περιοχή προκειμένου να ενημερώνουν τους μπουκαδόρους σε περίπτωση που εμφανιζόταν η αστυνομία. Οι διαρρήκτες χωρίζονταν κάθε φορά σε ομάδα των τεσσάρων ατόμων και έμπαιναν στα σπίτια από πόρτες και παράθυρα. Φορούσαν πάντα γάντια, μάσκες και τζόκεϊ καπέλα για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ τους περίμενε ο συνεργός τους στο αυτοκίνητο με τη μηχανή πάντα αναμμένη.

Με τα έσοδα από τις επιθέσεις δημιουργούσαν μάλιστα επιχειρήσεις, λειτουργικές αλλά και εικονικές, προκειμένου να “ξεπλένουν” τα χρήματα που αποκόμιζαν.

Οι δράστες ζούσαν μέσα στην απόλυτη χλιδή. Πρόκειται για πολυτελή σπίτια με πανάκριβα έπιπλα, τζακούζι, πισίνες και πολυτελή αυτοκίνητα.

Η ΕΛ.ΑΣ για τη συμμορία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία -για τα κατά περίπτωση αδικήματα- της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αντιποίηση αρχής και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, ενώ για την υπόθεση προέκυψε και η εμπλοκή αστυνομικού. Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας στοχοποιούσαν οικίες, για τις οποίες συγκέντρωναν πληροφορίες για τις συνήθειες των ενοίκων και την ύπαρξη τιμαλφών μεγάλης αξίας. Τις οικίες "χτυπούσαν" ομάδες με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, αποτελούμενες από τουλάχιστον τέσσερα μέλη με προκαθορισμένους ρόλους, τα οποία όμως ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την χρήση "επιχειρησιακών" τηλεφωνικών συνδέσεων».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA