Τουρκία: Παραμένουν κρατούμενοι ο Έλληνας αστυνομικός και η σύντροφος του που κατηγορούνται ότι κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τουρκία: Παραμένουν κρατούμενοι ο Έλληνας αστυνομικός και η σύντροφος του που κατηγορούνται ότι κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται για την σύλληψη του Έλληνα αστυνομικού Μανώλη Βαλασούδη και της συντρόφου του από τις Τουρκικές Αρχές...

Συγκεκριμένα ο αστυνομικός είχε μεταβεί για εκδρομή με την σύντροφο του στην Αδριανούπολη. Όπως έγινε γνωστό συνελήφθησαν στην Τουρκία. Ο αρχιφύλακας κατηγορείται ότι είχε ανοικτό GPS και φέρεται να κινείτο σε απαγορευμένη περιοχή της μεθορίου κοντά στο ποτάμι.

Ο αστυνομικός και η σύντροφος του κρατούνται και ενώ η Ελλάδα έχει ζητήσει μέσω του σημείου επαφής στο «Καπιτάν Αντρέεβο» επίσημη ενημέρωση από Τουρκία, αυτό δεν έχει γίνει και εκκρεμεί.

Ο αστυνομικός και η σύντροφος του που παραμένουν κρατούμενοι στην Τουρκία:Με ανακοίνωση του ο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος είχε αναφέρει ότι θα αφεθούν ελεύθεροι και πως το ζήτημα θα έχει λυθεί εντός 48 ωρών.

Ωστόσο μιλώντας στον AΝΤ1, η μεταφράστρια του ζευγαριού δήλωσε πως δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα γιατί οι Τουρκικές Αρχές ερευνούν ακόμα τα τηλέφωνά τους.

«Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η έκθεση θα διαβιβαστεί στον Τούρκο Εισαγγελέα και, αν δεν διαπιστωθεί κάτι, θα τους αφήσουν να γυρίσουν στη χώρα τους. Ευχόμαστε σε περίπου δύο ημέρες», αναφέρει η μεταφράστρια.

Η μεταφράστριά τους τονίζει επίσης ότι πλέον το ζευγάρι είναι ήρεμο, παρόλο που στην αρχή φοβήθηκε. «Τα παιδιά λένε ότι στο GPS γράψανε Κεσάνη, αλλά τους έβγαλε σε λάθος σημείο, μπήκανε σε ένα χωματόδρομο και ξαφνικά έπεσαν σε στρατιωτικό μπλόκο. Τότε ενημερώθηκαν ότι είναι σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Στην αρχή φοβήθηκαν, αλλά όταν κατάλαβαν ότι είναι τυπική η διαδικασία, ηρέμησαν. Τώρα κάνουν βόλτες, κάνουν ψώνια και οι δύο, μένουν σε ένα πολύ ωραίο ξενοδοχείο, είναι πολύ καλά τα παιδιά. Ίσως αν δεν ήταν αστυνομικός ο Μ…, να τους είχαν αφήσει ήδη», κατέληξε η μεταφράστρια.

Την ίδια ώρα πάντως υπάρχουν φόβοι πως αυτή η υπόθεση δεν θα λύξει τόσο εύκολα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA