Ερώτηση Βελόπουλου στη Βουλή για τον νέο οδικό άξονα στην Βόρεια Εύβοια - «Ποιο είναι το σχέδιο και πότε θα ολοκληρωθεί; και από που προέρχονται οι εξασφαλισμένοι πόροι;» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ερώτηση Βελόπουλου στη Βουλή για τον νέο οδικό άξονα στην Βόρεια Εύβοια - «Ποιο είναι το σχέδιο και πότε θα ολοκληρωθεί; και από που προέρχονται οι εξασφαλισμένοι πόροι;»

Η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» όπως τα αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωση που απέστειλε στο EviaZoom.gr:

«Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Νέος οδικός άξονας στη βόρεια Εύβοια»

Κύριε Υπουργέ, Στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας και μετάβασής της σε «μια νέα αναπτυξιακή εποχή», η Κυβέρνηση, δια του Πρωθυπουργού, ανακοίνωσε πρόσφατα τον νέο οδικό άξονα, ο οποίος θα μειώσει χρονικά τη διαδρομή από τη βόρεια Εύβοια προς τη Χαλκίδα.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός: «…Μιλάμε για έναν δρόμο 56 χιλιόμετρων, μιλάμε για μία νέα χάραξη η οποία θα μειώσει σημαντικά τη διαδρομή από τη βόρεια Εύβοια προς τη Χαλκίδα και σε συνδυασμό με την παράκαμψη της Χαλκίδας, την παράκαμψη των Ψαχνών, θα αλλάξει τελείως τον χαρακτήρα των οδικών υποδομών στη βόρεια Εύβοια. Ένα έργο με εξασφαλισμένους πόρους, το οποίο θα σπάσει την οδική απομόνωση της Βόρειας Εύβοιας και θα καταστήσει την υλοποίηση όλου του υπόλοιπου σχεδίου μας πολύ πιο εύκολη…».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε αναλυτικώς το σχέδιο υλοποίησης του νέου οδικού άξονα της Βόρειας Εύβοιας (προβλεπόμενη έναρξη υλοποίησής του, στάδια της υλοποίησής του, ενδεικτικό χρόνο ολοκλήρωσής του κλπ.);

2. Διατίθεστε να μας αναφέρετε τις πηγές, από τις οποίες απορρέουν οι «εξασφαλισμένοι πόροι» και το ύψος των καθορισμένων πόρων, βάσει του σχεδιασμού υλοποίησης του μεγαλόπνοου έργου του νέου οδικού άξονα;».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA