Από 31/1: Και όμως ο Πλεύρης χαλαρώνει τα μέτρα! Ξανά με μουσική και χωρίς ωράριο η εστίαση και κέντρα διασκέδασης εν μέσω εκατόμβης νεκρών και χιλιάδων κρουσμάτων καθημερινά! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Από 31/1: Και όμως ο Πλεύρης χαλαρώνει τα μέτρα! Ξανά με μουσική και χωρίς ωράριο η εστίαση και κέντρα διασκέδασης εν μέσω εκατόμβης νεκρών και χιλιάδων κρουσμάτων καθημερινά!

Χαλαρώνουν τα μέτρα (σ.σ. τα οποία δεν τηρούταν κιόλας ουκ ολίγες φορές) αντί να σκληρύνουν περισσότερο κάτι που προκαλεί μεγάλη εντύπωση και ερωτήματα την ώρα που η πανδημία καλπάζει στην Εύβοια και σε όλη τη χώρα με χιλιάδες κρούσματα και τριψήφιο αριθμό θανάτων καθημερινά, ενώ στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν κρεβάτια ούτε για δείγμα...

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι στα κέντρα διασκέδασης και την εστίαση, επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο, δηλαδή δεν θα κλείνουν στις 12:00 τα μεσάνυχτα. Τουλάχιστον όπως είπε απαγορεύονται οι όρθιοι και επιτρέπονται μόνο οι καθήμενοι πελάτες, ωστόσο οι έλεγχοι, όπως και στην Εύβοια, είναι ανύπαρκτοι και ποιος μπορεί να πάρει την ευθύνη ότι θα τηρηθεί έστω αυτό το μέτρο;

Αναφορικά με τους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα, το μέτρο παραμένει ως έχει μέχρι την επομένη εβδομάδα, οπότε θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και τις άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Περαιτέρω, όπως διευκρίνισε ο Θάνος Πλεύρης, επειδή στην κακοκαιρία δεν μπόρεσαν πολλοί συμπολίτες μας που είχαν προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού τους από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου.

Αυτό σημαίνει, τόνισε ο Υπουργός Υγείας, ότι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει επτά μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι. 

Η χαλάρωση των μέτρων έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και αρκετοί κάνουν λόγο για ψηφοθηρία μετά το φιάσκο του κρατικού μηχανισμού με τον χιονιά.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA